Gå direkt till innehåll
Doktorander vid Lunds Tekniska Högskola tar hem Pitchvinsten i Venture Cup Syd

Pressmeddelande -

Doktorander vid Lunds Tekniska Högskola tar hem Pitchvinsten i Venture Cup Syd

Vi vet alla hur jobbigt det är att ladda våra telefoner varje dag. Tänk bara hur det skulle vara att behöva ladda din pacemaker eller hörapparat” så inleder Reza Meraji och Carl Bryant den vinnande pitchen i Venture Cup Syd hösten 2013.

Reza och Carl är båda doktorander på Lunds Tekniska Högskola och har tillsammans med ett anta kollegor utvecklat ett chip som förbrukar väldigt lite ström och kan användas för att utöka batteritiden på medicintekniska produkter såsom pacemakers eller hörapparater.

UPD Radio som de heter bidrog med en 60-sekunders videopitch till Venture Cups tävling Moment Pitch och utsågs idag till den bästa videopitchen i Syd. Vinsten är konsulttjänster från den digitala byrån Resultify värda 10 000 kronor. UPD Radios närmaste planer är nu att komma i kontakt med fler potentiella kunder och ta fram ett färdigt chip som kan testas under våren.

Som entreprenör behöver du kunna pitcha din idé för investerare och kunder eller den där personen du träffar på ett mingel som kanske kan hjälpa dig vidare med idén. Genom Moment Pitch i Venture Cup får man chans att vinna konsulttjänster inom digital marknadsföring och får feedback för att utveckla sin pitch.

Om Venture Cup & Moment Pitch

Venture Cup är Sveriges ledande tävling för de som vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag. Sedan 1998 har tävlingen bedrivits med syfte att skapa tillväxt i Sverige. I Moment Pitch ska entreprenörerna skicka in en 60-sekunders videopitch, där inga hjälpmedel eller redigering är tillåten. Tävlingsmomentet ska utmana entreprenören att vässa sin pitch och att kort lyckas presentera kärnan i affärsidén på ett intresseväckande och övertygande sätt. Moment Pitch infördes i Venture Cup våren 2013 och under höstens tävlingsomgång har 156 bidrag lämnats in.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup är Sveriges ledande tävling för de som vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag. Venture Cup genomför varje år två rikstäckande tävlingar för entreprenörer med syfte att hjälpa med utveckla sin affärsidé och starta företag. Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. Via en genomtänkt process med handledning och feedback från experter, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande tillväxtföretag. Hittills har över 13 000 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till företag. www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll