Gå direkt till innehåll
En produkt som hjälper företag att hålla koll på sina inventarier är vinnande i Norrland

Pressmeddelande -

En produkt som hjälper företag att hålla koll på sina inventarier är vinnande i Norrland

Sex nominerade bidrag tävlade mot varandra på Venture Cup Nords Regionfinal i Örnsköldsvik ikväll. Olle Lundberg från Östersund kammade hem totalsegern och blev 100 000 kr rikare tack vare sin produkt Realbridge. Produkten förenklar för företag att hålla koll på sina inventarier och kortar ner flera led i rapporteringskedjan.

Venture Cup Nords Regionfinal avgjordes ikväll på Arken i Örnsköldsvik. Under kvällen korades tre kategorivinnare som fick 20 000 kr var. Realbridge från Östersund kammade förutom kategorivinsten i Webb, Mjukvara & Media även hem totalvinsten och fick ytterligare 80 000 kr i prispengar.

”Idén med Realbridge kommer från ett utvecklingsprojekt som vi kallade QR-ad. Efter ett inspel från en av våra styrelseledamöter testade vi att bygga om det systemet för att kunna använda annonsplattformen för att få information om serviceåtgärder istället”, berättar Olle Lundberg. ”Vi har fått väldigt bra gensvar från företag som alla ser nyttan i att bli mer effektiv i sitt arbete då vi tagit bort flera led i rapporteringskedjan”, fortsätter Olle.

Realbridge har utvecklat en produkt som förenklar för företag som vill ha bättre ordning på sina inventarier. De har redan nu befintliga kunder. Bakom idén står Olle Lundberg.

”Vi har kommit igång bra med Realbridge och har många intressanta kunder som påbörjat användningen av produkten och vi har flera till som är på väg in. Vi är precis nu inne i vår andra investerings fas och vår målsättning nu är att få fler kunder och säkra finansieringen av version 1 av Realbridge”, berättar Olle.

Vinnare i kategorin Människa & Samhälle blev Adam Falklind och Landry Larrive från Umeå med bidraget Klätterhemmet. Deras idé är ett boulderings gym. I kategorin Life Science & Teknik vann Umeåbon Rikard Waldner med sitt bidrag MyoAmp som är en intelligent träningsmaskin.

De tre vinnande bidragen har nu chansen att ta sig till Sverigefinalen som avgörs den 10 juni i Stockholm. Dit nomineras vinnare från hösten och vårens Regionfinaler. Totalt kommer 12 finalister att göra upp om närmre 200 000 kr i Stockholm.

Runt 80 personer var på plats på Arken i Örnsköldsvik för att se när vinnarna i tre olika kategorier utsågs tidigare ikväll. 20 000 kronor delades ut till vinnarna i respektive kategori och ytterligare 80 000 kronor till det bästa bidraget bland de tre kategorivinnarna.

Läs mer om alla vinnare här: http://www.venturecup.se/vinnare-varen-2015/

Vinnande bidrag i Venture Cup Nord våren 2015

Bilder på vinnarna och från Regionfinalen finns att tillgå.

Kategori: Människa & Samhälle

Klätterhemmet
Team: Adam Falklind & Landry Larrive, Umeå
Kontakt: 073-800 04 59
Bouldering gym med unik kompetens och potential. Ett andra hem och ett socialt nav.

Kategori: Life Science och Teknik

MyoAmp
Team: Rikard Waldner, Umeå
Kontakt: 073-728 72 76
MyoAmp, nästa generations intelligenta träningsmaskin: Problem med rörelseapparaten är den näst största sjukskrivningsorsaken. Styrketräning är grundbehandling, men det tar tid att lära sig träna rätt. MyoAmp är träningsmaskinen som belastar optimalt under pågående träning. Optimal träning ger hälsan åter. Tidsbesparing och lönsamhet ökar. MyoAmp avlastar och befriar, underlättar och förbättrar.

Kategori: Webb, Mjukvara & Media

Realbridge
Team: Olle Lundberg, Östersund
Kontakt: 070-258 95 88
Realbridge utvecklar en produkt som förenklar för företag som vill ha bättre ordning på sina inventarier och förenkla inrapportering av fysiska arbetsuppgifter. Vi löser det genom att använda befintlig teknik i företagens smartphone.

Frågor hänvisas till
Angelica Westrin
Marknadsansvarig Venture Cup Nord
angelica.westrin@venturecup.se
070-618 30 94

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup är Sveriges ledande tävling för de som vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag. Venture Cup genomför varje år två rikstäckande tävlingar för entreprenörer med syfte att hjälpa med utveckla sin affärsidé och starta företag. Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. Via en genomtänkt process med handledning och feedback från experter, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande tillväxtföretag. Hittills har över 13 000 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till företag. www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt