Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Entreprenörsandan i Sverige har inte svalnat

Den rekordhöga arbetslösheten bland unga har gjort debatten kring arbetsmarknaden till ett hett ämne just nu. Men trots den ovissa arbetsmarknaden så finns det ljusglimtar; lovande entreprenörer orkar inte vänta på nya jobb utan gör själva slag i saken. Till årets upplaga av affärsplanstävlingen Venture Cup har det kommit in 1081 unika affärsidéer vilket är en ökning med 11.4% från föregående tävlingsår. De kategorier som sticker ut är IT/mjukvara och konsumentvaror/detaljhandel.

Venture Cups årliga affärsplanstävling har visionen att det skall skapas fler nya företag med hållbar tillväxt i Sverige. Det har lämnats i ett stort antal kreativa och intressanta affärsidéer som enligt Venture Cups bedömning har tillväxtpotential. Flera nya produktlösningar har lämnats in men också innovativa tjänster som spås ha potential att vara ute på marknaden inom kort. De kategorier som sticker ut med flest inlämnade bidrag är IT/mjukvara och konsumentvaror/detaljhandel. Vilka idéer som nomineras till regionfinaler och därefter årets Sverigefinal bestäms av en jury bestående av framstående män och kvinnor från näringslivet.

”Vi ser en tydlig trend att intresset för att starta eget inte bara ökar bland studenter utan vi får även in ett stort antal bidrag från allmänheten. Far och dotter som vid köksbordet kommit på en affärsidé de nu bestämt sig för att realisera eller f.d. studenter som efter några års anställning nu bestämt vill starta eget”
– Sophia Ahlgren, tävlingsansvarig Venture Cup Väst

Ämnen

Kategorier


Venture Cup genomför varje år en rikstäckande affärsplanstävling som med tiden har vuxit till världens största i sitt slag. Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. Via en genomtänkt process med handledning, feedback, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande företag. Hittills har över 12 700 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till bärkraftiga företag. www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll