Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Entreprenörskap – rätta medicinen för nyutexaminerade studenter

Ökande arbetslöshet och hårdare konkurrens om jobben är något som möter många studenter som skall ut i arbetslivet. Ett bra alternativ kan då vara att skapa sitt jobb själv. Med anledning av detta arrangerar Venture Cup och Medicinska föreningen i Göteborg för första gången ett entreprenörskapsforum på ALARM den 10:e Mars.

ALARM är arbetsmarknadsdagen för apotekar-, receptarie-, BMA-, och läkemedelskemistudenter vid Sahlgrenska akademin. ALARM arrangeras av Medicinska föreningen och firar i år 5-års jubileum. Mässan är numera ett etablerat, omtalat och uppskattat arrangemang på Medicinarberget. Inspirationsföreläsare är bland annat nobelpristagaren Arvid Carlsson, som berättar om sina egna erfarenheter av forskningens villkor, samt entreprenören Laila Ibrahim Bengtsson, farmaceuten som tog steget att starta eget.

För första gången arrangeras även ett entreprenörskapsforum på ALARM. Venture Cup tillsammans med bland annat Sahlgrenska Science Park & GIBBS (Göteborg International Bioscience Business School) erbjuder här studenterna individuell rådgivning kring affärsidéer, affärsplanering och entreprenörskap. Syftet är att visa upp vilka alternativ som finns till anställning då konkurrensen är tuff på arbetsmarknaden, men även de möjligheter som öppnas upp i och med att Sverige inför fri etableringsrätt för apotek senare i år.

"Venture Cup är en ideell organisation som har som syfte att stimulera och hjälpa människor att förverkliga sina idéer och starta företag, så för oss är det en självklarhet att vara med i dessa sammanhang." säger Jonas Almeling, press- & marknadsansvarig för Venture Cup Väst.

Mer information om ALARM hittar ni på: www.mfg.gu.se/Events/alarm09/

Frågor hänvisas till:

Kristian Ströberg
ordförande Medicinska föreningen i Göteborg
031-786 38 94, ordforande@mfg.gu.se

Mer information om Venture Cup Väst finner ni på www.venturecup.se/vast

Frågor hänvisas till:

Jonas Almeling
Press- och marknadsansvarig Venture Cup Väst
031-764 71 22, jonas.almeling@venturecup.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt