Gå direkt till innehåll
Linda Ljunggren Syding, Erik Scholander, Elisabeth Scholander, foto: Privat.
Linda Ljunggren Syding, Erik Scholander, Elisabeth Scholander, foto: Privat.

Pressmeddelande -

Förenar familjen när separationen är ett faktum.

Skilsmässorna ökar i dagens samhälle. Konflikter finns ofta redan inom dessa familjer och separationen bidrar oftast inte till att dessa minskar. Därför vill Linda Ljunggren Syding, Erik Scholander och Elisabeth Scholander, grundarna av Varannan Vecka, underlätta för både föräldrar och barn för allas välmående.

65 000 barn per år har föräldrar som separerar. Av dessa kommer 90% på något sätt ha delat boende. Vårdnadstvisterna har ökat med över 100% de senaste 15 åren och det leder till en stor psykisk påverkan, både för föräldrarna samt för de barn som får se sina föräldrar separera. Varannan Vecka vill med sin lösning minska den påverkan som sker efter att separationen är ett faktum.

Varannan Vecka kan ses som ett verktyg som erbjuder en lösning i flera steg. Genom en delad app kan saker såsom listor, bilder och kalendrar synkas mellan de separerade föräldrarna och barnen och på detta sätt underlätta vardagen. Det fungerar också som en samlingsportal över överenskommelser och fungerar som ett konfliktförebyggande kommunikationsverktyg. Det erbjuds också medling och rådgivning för de som behöver det, antingen digitalt via video/chat eller fysiska möten.

Med tillägget av Malin Bergström, välkänd barnpsykolog och forskare, har teamet en stor kompetens för att erbjuda dessa lösningar som visar på ett starkt socialt hållbart koncept. Den påverkan lösningen har på psykisk ohälsa har enorm potential och det faktum att det även blir ett verktyg med störst fokus på barnens välmående gör att juryn gladeligen utnämner Varannan Vecka till årets Impact Maker i Venture Cups regionfinal i öst.

- "Så otroligt roligt och överraskande. I konkurrens med så många andra fantastiska start-ups är vi stolta så vi spricker", säger grundarna - som dock inte slappnar av, utan har siktet inställt på nästa delmål.

- "Att vinna riksfinalen vore ju roligt, men målet nu är att tillsammans med våra användare och partners bygga en tjänst som på riktigt förbättrar barn och ungas psykiska hälsa."

Varannan Veckas vinst betyder också en nominering i Sverigefinalen som går av stapeln den 7e Oktober.

Pris: Impact Maker, Venture Cup Öst

Idé: Varannan Vecka

Team: Linda Ljunggren Syding, Erik Scholander och Elisabeth Scholander

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 15 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt