Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Framtidens tillväxtföretag finns hos Venture Cup!

Trots en mörk höst på finansmarknaden så finns det ändå en ljusning för tillväxten i Sverige. Venture Cup arrangerar för elfte året i rad en affärsplantävling vars syfte är att stimulera och stötta byggandet av nya växande företag i Sverige. Totalt har 962 affärsidéer från samtliga delar av Sverige lämnats in. Bredden på affärsidéerna är stor och branscherna många, men alla har ett gemensamt, de kan alla bli ett av Sveriges framtida tillväxtföretag!

1998 startade Venture Cup med syfte att stimulera och stötta byggandet av nya växande företag. Sedan starten har över 8600 affärsidéer tagit del av Venture Cups unika process och av dessa har ca 2600 företag startats. Den 3 februari skulle deltagarna lämna in ett utkast till affärsplan och totalt har 962 affärsidéer lämnats in. Bredden på affärsidéerna är stor och branscherna många, allt ifrån sytillbehör till projektering av vindkraft för jord- och skogsbrukare och ett nytt medicinskt implantat för kärlsammankoppling finns bland de inlämnade affärsidéerna. Men trots den stora bredden har de en sak gemensamt, de har alla möjligheten att bli ett av Sveriges framtida tillväxtföretag. Venture Cups affärsplanstävling är uppdelad i tre moment där syftet är att gå från idé till en komplett affärsplan.

Venture Cup är mycket mer än bara en tävling
Men Venture Cup är mycket mer än bara tävling, parallellt med tävling får deltagarna som lämnar in ett bidrag ta del av en unik process. Bland annat får samtliga inlämnade bidragen skriftlig feedback från en jury bestående av ca 150 personer som själva har erfarenhet av att starta eller driva tillväxtföretag, det är allt ifrån riskkapitalister till entreprenörer och affärsutvecklare. Förutom feedback får även deltagarna tillgång till handledning, utbildningar och inspirationsevenemang, allt helt kostnadsfritt!

"Venture Cup har varit väldigt värdefullt för oss. Främst har vi fått en strukturerad process där vi i detalj utarbetat en väl underbyggd affärsplan som vi nu med trygghet kan arbeta efter. Dessutom har det varit givande att någon utomstående har lämnat bra och konstruktiv feedback på vår affärsplan, ibland kan man bli för kär i sin egen idé " Siamak Ayani, vd och grundare för OculusAI, Venture Cups Sverigevinnare 07/08

Det är entreprenörerna som kommer att ta oss ur den ekonomiska krisen
Venture Cups process fortsätter under våren med att ge deltagarna både feedback, handledning, utbildning och workshops. I slutet av april kommer regionfinaler att anordnas, där kommer tre pristagare per region att utses som den 3 juni gör upp i Sverigefinalen som i år kommer att avgöras i Malmö. Trots den ekonomiska krisen kommer Venture Cup att fortsätta ge den viktiga kostnadsfria inspirationen och stöttningen till framtidens tillväxtföretag utan förminskad styrka, däremot kommer en del förändringar i prisstrukturen att ske under året på grund av minskad finansiering. Men Venture Cup ser ljust på framtiden, det är entreprenörerna och företagarna som kommer att ta oss ur denna ekonomiska kris och för att få välmående bärkraftiga företag behövs all tänkbar stöttning och rådgivning.

Kontakt: Håkan Alfon, pressansvarig Venture Cup, 073-636 40 65, hakan.alfon@venturecup.se

Om Venture Cup

Venture Cup genomför varje år en rikstäckande affärsplanstävling som med tiden har vuxit till världens största i sitt slag. Via en genomtänkt process med handledning, feedback, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande företag. Hittills har över 8 600 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca30procent utvecklats till bärkraftiga företag.

Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. www.venturecup.se

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt