Gå direkt till innehåll
Fyra Årestudenter pitchade sig till vinst i Sveriges ledande tävling för entreprenörer

Pressmeddelande -

Fyra Årestudenter pitchade sig till vinst i Sveriges ledande tävling för entreprenörer

En skoluppgift har tagit de fyra studenterna från Åre till Venture Cup Nords Regionfinal i maj. Där kommer de att få ta emot konsulttjänster värda 10 000 kr.

Studenterna Theodor Riise, Susanna Eriksson, Malin Ehnberg och Anna Paulsen har med sin idé Åre Hangout fått en lysande start på sin resa som entreprenör. De har lämnat in en 60-sekunders videopitch till Venture Cups tävling Moment Pitch och har nu utsetts till den bästa videopitchen i Nord.

”Det är väldigt roligt att vi vann, detta ger oss ännu mer motivation till att fortsätta jobba med idén och gör verklighet av den”, säger Theodori Riise.

Deras idé handlar om att skapa en plats i Åres Snowpark där man kan pausa utan att tappa känslan. De vill bygga en plattform där åkarna kan samlas runt en skärm och ladda upp sina egna filmer. Idén uppkom då de arbetade med att utveckla Åre mot Vision 2020, ett mål som är uppsatt för att stärka Åre som destination året runt.

”Vi studerar Affärs- och produktutveckling vid Mittuniversitetet i Åre och ett av delmomenten i utbildningen är att lämna in till Venture Cup”, säger Theodor Riise. ”Vi har redan börjat snickra på vår Affärsplan och kommer absolut att lämna in i sista momentet i tävlingen”, fortsätter Theodor.

Vinsten i Moment Pitch är konsulttjänster till ett värde av 10 000 kronor. Detta pris kommer de att få ta emot på Venture Cup Nords Regionfinal i Östersund den 15 maj. 

Bild: Idégivarna bakom Åre Hangout, Foto: Privat


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Venture Cup & Moment Pitch

Venture Cup är Sveriges ledande tävling för de som vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag. Sedan 1998 har tävlingen bedrivits med syfte att skapa tillväxt i Sverige. I Moment Pitch ska entreprenörerna skicka in en 60-sekunders videopitch, där inga hjälpmedel eller redigering är tillåten. Tävlingsmomentet ska utmana entreprenören att vässa sin pitch och att kort lyckas presentera kärnan i affärsidén på ett intresseväckande och övertygande sätt. Nästa steg i tävlingen är Moment Affärsplan där deltagarna ska lämna in sin Affärsplan till Venture Cup senast den 8 april kl. 13.00.


Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd & Nord 073 143 25 01
Joelle Abou Khalil

Joelle Abou Khalil

Presskontakt Marketing & Event Region West & East 076 101 59 92