Gå direkt till innehåll
Halmstadbor får pris för bästa affärsidé

Pressmeddelande -

Halmstadbor får pris för bästa affärsidé

För att få svar på frågan om man bör ha solvärme, solpanel eller inget alls på sitt tak, laddar man helt enkelt ner SPC - Solar Power Calculus på sin Smart Phone.

Motiveringen till priset lyder: ”En spännande produkt för en intressant och växande marknad. Genom att använda befintlig teknik förpackad i app-format ger man kunden tillgång till viktig information, möjlighet att fatta bättre beslut och bidrar i allra högsta grad till en hållbar utveckling.”

- Vi stödjer Venture Cup för att vi tycker att det är ett viktigt verktyg för människor med intresse för entreprenörskap. Venture Cup kompletterar den kompetens vi har på högskolan perfekt och vi kan både ge och få kunskaper och erfarenheter inom affärsplansutveckling, säger Lars-Göran Persson, Innovationssamordnare på Högskolan i Halmstad och affärscoach på Science Park Halmstad.

Priset består av 5 000 kronor. Förutom Högskolan i Halmstad delar även Högskolan i Borås, Högskolan Väst och Karlstads Universitet ut regionala priser till bästa affärsidéerna från respektive lärosäte.

Mer information om prisutdelningen, övriga pristagare och tävlingen hittar du på www.venturecup.se/vast. Där finns det även bilder för fri publicering att ladda ner.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup genomför varje år en rikstäckande affärsplanstävling som med tiden har vuxit till världens största i sitt slag. Via en genomtänkt process med handledning, feedback, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande företag. Hittills har över 10 000 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till bärkraftiga företag.

Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt