Gå direkt till innehåll
Tommie Lögdahl, grundare till Nowa Drops. Foto; privat.
Tommie Lögdahl, grundare till Nowa Drops. Foto; privat.

Pressmeddelande -

Idén som ska minska världens miljöpåverkan

Idag består de flesta hygienprodukter som t.ex. tvål och schampo till 80% av vatten och är fyllt i plastförpackningar som blir till avfall, något som resulterar till ett av världens största miljöproblem.
Nowa Drops anser att det är slöseri på resurser att spendera pengar på plastskräp och att frakta vatten när vi redan har det hemma. Deras innovation kommer att minska plastavfallet för engångsbruk och göra det enkelt att leva mer hållbart.

Nowa Drops är ett naturligt pulver som omvandlar vanligt vatten till flytande hygienprodukter så som hand- och duschtvål. Tänk dig att du bara köper det du faktiskt behöver för att bli fräsch och ren, det enda du gör är att blanda det naturliga pulvret med ditt kranvatten och voilá.

Som många andra har Tommie Lögdahl blivit väl medveten om hur plastföroreningar i haven förstör naturen och marint liv, och har därav känt en växande klimatångest. Sedan dess har han valt att leva mer hållbart och tagit beslut kring hur han själv kan minska sin konsumtion och klimatpåverkan. Ideén om Nowa Drops kom till i duschen efter att Tommie läst innehållsförteckningen på schampo- och tvålflaskorna och såg att huvudingrediensen är VATTEN. Frågan ’varför betala för plastskräp och transporterat vatten?’ fastnade i huvudet och blev början till lösningen att leva mer hållbart.

Vad betyder vinsten?
”Arbetet med Nowa Drops började för 3 år sen då Venture Cup var en av de första som trodde på mig och affärsidén, det var när jag vann tävlingen IDEA. Idag är vi fler personer inom Nowa Drops och det känns helt fantastiskt att ha vunnit då det nu ger oss ännu ett kvitto på att vi rör oss i rätt riktning med att utveckla en hållbar verksamhet. Vi hoppas att denna vinst kan medföra nya kontakter med potentiella investerare och även fler kunder” – säger Tommie själv.

Inom de närmsta månaderna kommer Nowa Drops lansera deras allra första produkter genom crowdfunding, så håll utkik på deras Instagram och Facebook. Ambition är att vara en hållbar prenumerationstjänst för människors dagliga hygienprodukter, där starten blir hand- och duschtvål. Från och med 2022 kommer deras sortiment utökas varje kvartal med spännande dofter och nya produkter. Målet för Nowa Drops på lång sikt är att som företag bli klimatpositiva, bidra till en cirkulär ekonomi och ett hållbart samhälle.
Tillsammans mot en avfallsfri framtid!

Nowa Drops är en av fyra vinnare i region nord som är direktkvalificerade till höstens Sverigefinal.

Pris: Impact Maker

Idé: Nowa Drops

Team: Tommie Lögdahl

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 15 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt