Gå direkt till innehåll
Innovativt Malmöföretag prisas för Sveriges snabbaste apotek

Pressmeddelande -

Innovativt Malmöföretag prisas för Sveriges snabbaste apotek

Snabboteket gör det möjligt för dig att få dina akuta åkommor lindrade direkt. Det har hänt mig och det har hänt dig, huvudvärk, skoskav i en miljö där receptfria läkemedel inte är tillgängliga. Den tiden är förbi. Apoteket ”on the go” är här. Skoskavens, huvudvärkens och åksjukans bot när du behöver det. Inga fler krossade tabletter i kartor du inte vet om läkemedlet gått ut. Ett behov en lösning – Snabboteket.

Juryns motivering löd:

”Med en genialiskt enkel och välpaketerad affärsidé kommer företaget etablera sig på en stor marknad som tagit nya vändningar. Snabbfotad handlingskraft och ett starkt team borgar för stor framgång och ett lönsamt företag!”

Första priset gick till företaget Sensa Bues AB från Stockholm som med dess unika teknik och analysmetod erbjuder den enklaste drogdetekteringen på marknaden för professionellt bruk. Istället för integritetskränkande blod- eller urinprov avslöjas droganvändaren genom endast ett par andetag och redan under sensommaren i år kommer deras produkt att lanseras.

 

Andra priset gick till Luleåbaserade företaget Cellfab som utvecklat en ny unik armering för betong, asfalt samt andra material. Den kallas Cellarmering och dess patentsökta struktur ger helt unika egenskaper i jämförelse med den armering som finns idag och innebär stora ekologiska och ekonomiska vinster.

 

Bland nära 1000 tävlande affärsidéer var det slutligen 12 av Sveriges framtida tillväxtföretag som gjorde upp om den prestigefyllda titeln ”Vinnare av Venture Cup 10/11”. En total prissumma om 350 000 kronor samt dedikerade konsulttimmar från McKinsey & Company delades ut på fullsatta Vinterträdgården på Grand Hotell i Stockholm.

 

Bifogat finns en information om samtliga vinnare och finalister

 

Kontaktperson, Venture Cup

Kalle Hardell, Pressansvarig

Tel: 0722-119 100

Kalle.hardell@venturecup.se

Bifogat finns en lista med information om samtliga vinnare samt bilder på dessa.

Foto: Eric Rådstam

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup genomför varje år en rikstäckande affärsplantävling som med tiden har vuxit till världens största i sitt slag. Via en genomtänkt process med handledning, feedback, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande företag. Hittills har över 12 000 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till bärkraftiga företag.

Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. www.venturecup.se


Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt