Gå direkt till innehåll
Jämtlands idéer gör upp om vinsten i Venture Cup

Pressmeddelande -

Jämtlands idéer gör upp om vinsten i Venture Cup

En lösning för att hitta en klipptid med en enkel sökning eller en produkt som hjälper företag att hålla koll på sina inventarier? Detta är de två idéerna från Jämtland som ställs emot varandra i Venture Cup. Den 12 maj arrangeras Venture Cup Nords Regionfinal i Örnsköldsvik och då avgörs det vem som står som vinnare.

Sex nominerade bidrag är nu klara och det är nu dags för juryn att utse vinnarna. Juryns uppgift blir att, under ett jurymöte där de nominerade får presentera sina bidrag ytterligare, utse tre kategorivinnare. Vinnarna i varje kategori får ta emot 20 000 kronor var. Ytterligare 80 000 kronor delas ut till det bästa bidraget och vinnaren i Venture Cup Nord våren 2015 koras. Deltagarna tävlar i kategorierna Människa & Samhälle, Life Science & Teknik samt Webb, Mjukvara & Media. I kategorin Miljö & Energi finns inga tävlande.

I kategorin Webb, Mjukvara & Media ställs två bidrag från Jämtland mot varandra. Bröderna Thomas och Nicklas Hallberg står bakom Klipptid.nu som är en lösning för att hitta en klipptid när du kan med en enkel sökning. De tävlar mot Olle Lundberg och Realbridge som är en produkt som hjälper företag att hålla koll på sina inventarier. Både Thomas Hallberg och Olle Lundberg har tidigare tävlat i Venture Cup med andra idéer så de är väl medvetna om vad som väntar dem på stundande jurymötet.

”Att skriva affärsplanen är en sak, men att få ställa sig inför en stor grupp kompetenta människor och få förklara det man gör för att sedan få höra deras frågor och tankar är otroligt nyttigt”, förklarar Thomas Hallberg från Klipptid.nu. ”Vi har valt att delta i Venture Cup igen därför att jag har väldigt positiva erfarenheter av tävlingen sedan tidigare. Att tvingas formulera exakt vad det är vi gör, vad vi vill uppnå och hur vi tänker oss att det ska gå till och få all input från erfarna och kompetenta personer kring dessa planer gör en otrolig nytta för ett nystartat företag”, fortsätter Thomas.

Övriga fyra bidrag är hemmahörande i Umeå. I kategorin Människa & Samhälle tävlar Klätterhemmet mot VIGAVI och i kategorin Life Science & Teknik tävlar MyoAmp och Technological Vision Solutions mot varandra.

Den 12 maj arrangeras Regionfinal på Arken i Örnsköldsvik. Kvällen kommer att bjuda på mingel, buffé och självklart höjdpunkten – prisutdelningen då vinnarna koras.

Frågor hänvisas till
Angelica Westrin
Marknadsansvarig Venture Cup Nord
angelica.westrin@venturecup.se
070-618 30 94

Nominerade i Venture Cup Nord våren 2015

Kategori: Människa & Samhälle

Klätterhemmet från Umeå
Team: Adam Falklind & Landry Larrive
Bouldering gym med unik kompetens och potential. Ett andra hem och ett socialt nav.

VIGAVI från Umeå
Team: Tobias Gruffman & Radzion Charnou
VIGAVI är en optimerad trygghetslösning för äldre, deras anhöriga och omsorgspersonal. Framtagen för att uppfylla deras behov kommer VIGAVI hjälpa omsorgspersonal att bli effektivare i sitt arbete och öka äldres och deras anhörigas trygghetskänsla. VIGAVI – trygghetskänsla vart du än befinner dig.

Kategori: Life Science och Teknik

MyoAmp från Umeå
Team: Rikard Waldner
MyoAmp, nästa generations intelligenta träningsmaskin: Problem med rörelseapparaten är den näst största sjukskrivningsorsaken. Styrketräning är grundbehandling, men det tar tid att lära sig träna rätt. MyoAmp är träningsmaskinen som belastar optimalt under pågående träning. Optimal träning ger hälsan åter. Tidsbesparing och lönsamhet ökar. MyoAmp avlastar och befriar, underlättar och förbättrar.

Technological Vision Solutions från Umeå
Team: Joakim Svedberg, Mattias Lundberg, Johan Söderlund, Jonathan Lindgren & Pontus Lohman
Smutsiga sidobackspeglar är ett problem för alla lastbilschaufförer. Vi på Technological Vision Solutions har tagit fram en lösning som tillåter chauffören att rengöra sidobackspeglarna med ett knapptryck. Genom att använda vår produkt kommer sikten för lastbilschaufförer hela tiden vara fri, de utsätts inte för risken att bli påkörd vid onödiga stopp samtidigt som det ökar åkeribranschens lönsamhet.

Kategori: Webb, Mjukvara & Media

Klipptid.nu från Föllinge
Team: Thomas Hallberg & Nicklas Hallberg
Har du någon gång varit ute i sista stund för att hitta en klipptid? Då vet du hur frustrerande det kan vara att ringa runt för att hitta en frisör som har tid just när du behöver det! Vi har lösningen. På Klipptid.nu söker du bara på den tid och den plats som passar dig, så visar vi dig vilka frisörer i närheten som har en ledig tid just då. En sökning, ett samtal, sen är det bokat och klart.

Realbridge från Östersund
Team: Olle Lundberg
Realbridge utvecklar en produkt som förenklar för företag som vill ha bättre ordning på sina inventarier och förenkla inrapportering av fysiska arbetsuppgifter. Vi löser det genom att använda befintlig teknik i företagens smartphone.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup är Sveriges ledande tävling för de som vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag. Venture Cup genomför varje år två rikstäckande tävlingar för entreprenörer med syfte att hjälpa med utveckla sin affärsidé och starta företag. Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. Via en genomtänkt process med handledning och feedback från experter, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande tillväxtföretag. Hittills har över 13 000 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till företag. www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt