Gå direkt till innehåll
Karlstadbor får pris för bästa affärsidé

Pressmeddelande -

Karlstadbor får pris för bästa affärsidé

Lina och Joseph beskriver sin idé som följande:

”GOCO-Design is a tool for future design. It combines the fresh ideas of up-and-coming designers; engineers; and creative individuals, with the informed professionalism of an established design firm/consultancy to create an innovative solution for any design enhanced marketplace.”

Motiveringen till priset lyder: ”Med en innovativ affärsmodell skapas ett nytt sätt att göra affärer inom grafisk design som ger ökad nytta för kunden och designern. Stor förståelse för kunden och marknaden gör teamet förtroendegivande och ökar möjligheterna att gå från affärsidé till företag.”

- För oss på Karlstads Universitet känns det viktigt att stödja Venture Cup. Tillsammans med Venture Cup Väst och Drivhuset här i Karlstad skapar vi förutsättningar för blivande akademiker att utveckla sitt entreprenörskap. Det är ett mycket bra tillfälle inte bara för universitetet utan för hela regionen, menar Patrik Bångerius, innovationsrådgivare Karlstads Universitet.

Priset består av 5 000 kronor. Förutom Karlstads Universitet delar även Högskolan i Borås, Högskolan i Halmstad och Högskolan Väst ut regionala priser till bästa affärsidéerna från respektive lärosäte.

Mer information om prisutdelningen, övriga pristagare och tävlingen hittar du på www.venturecup.se/vast. Där finns det även bilder för fri publicering att ladda ner.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup genomför varje år en rikstäckande affärsplanstävling som med tiden har vuxit till världens största i sitt slag. Via en genomtänkt process med handledning, feedback, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande företag. Hittills har över 10 000 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till bärkraftiga företag.

Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt