Gå direkt till innehåll
Linköpingsbor vinner pris för sin affärsidé

Pressmeddelande -

Linköpingsbor vinner pris för sin affärsidé

Under tisdagskvällen delade Venture Cup Öst ut 350 000 kr i prispengar, fördelat på de tre bästa affärsplanerna i regionen. Linköpingsbidraget Linkura tog hem tredjepriset och 50 000 kronor. Linkura kommer nu att få representera Venture Cup Öst i den kommande Sverigefinalen i Stockholm där lagen tävlar om totalt 350 000 kronor.

Linkura med Marcus Hultberg i spetsen tog hem tredjepriset på 50 000 kronor. Linköpingsföretaget Linkura gör det enkelt för kostintresserade och personer med kostrelaterade sjukdomar att hålla koll på vad maten de äter innehåller och hur kosten påverkar olika fysiologiska värden genom en webbaserad tjänst. På frågan varför det är just de som står på prispallen svarar Marcus att det beror på att de är ett så bra och sammansvetsat team. Som vinnare stod Sensa Bues. Företaget ligger bakom en ny unik teknik för drogdetekteringen på utandningsluften för professionellt bruk. Endast ett par andetag avslöjar droganvändaren och belönades under tisdagskvällen med 200 000 kronor i första pris.

Berries by Astrid AB tog hem Venture Cup Östs andra pris på 100 000 kronor. Företaget utvecklar en ny sorts dryckesautomat för dig som har bråttom. De erbjuder en hälsosam dryck med enbart naturliga och färska ingredienser som du enkelt betalar med kort eller med din mobil. Tävlingsårets två nya priser – Studentpriset och Energipriset gick till FlexiBil respektive Optistring. De belönades med 10 000 respektive 100 000 kronor samt biljetter till Sverigefinalen.

Foto: Eric Rådstam, www.ericradstam.se

3:e pristagare i regionfinalen – Venture Cup Öst:
Linkura (Linköpings Universitet, Linköping) – 50 000 kronor

Marcus Hultberg, Gustaf Hansen, Johan Gunnarsson - LiU, Linköping


Juryns motivering:

”Ett mycket intressant koncept som ligger helt rätt i tiden. Med ett redan påvisat kundbehov, ett trovärdigt team och visuellt proffsigt uttryck har denna affärsidé stor potential.”

För ytterligare information och fler bilder kontakta:
Lisa Wahlström, marknadsansvarig Venture Cup Öst, +46(0)73-315 26 65

Ämnen

Kategorier


Venture Cup genomför varje år en rikstäckande affärsplanstävling som med tiden har vuxit till världens största i sitt slag. Via en genomtänkt process med handledning, feedback, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande företag. Hittills har över 10 000 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till bärkraftiga företag.

Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll