Gå direkt till innehåll
Många nya affärsidéer i Borås

Pressmeddelande -

Många nya affärsidéer i Borås

Trots lågkonjunktur och ekonomisk kris råder det en stark framtidstro i Borås. I år är det en stor ökning av Boråsbor som vill förverkliga sina affärsidéer. Över 20 nya affärsidéer från Borås har lämnats in till Venture Cup i år. Affärsplanstävlingen Venture Cup, som arrangeras för 11:e året i år, har fått in över 300 affärsidéer i region Väst i tävlingens första moment. Detta är en ökning med nästan 20 % jämfört med föregående år.

"Vi hoppas att detta ska inspirera många fler att ställa upp och tävla med sina affärsplaner i Venture Cup. Det är ett bra sätt att förverkliga sina idéer." säger Dick Eriksson, styrelseordförande i Venture Cup Väst och representant för Innovationsbron, en av tävlingens arrangörer.

Venture Cup är en av världens största affärsplanstävlingar. Tävlingen arrangeras lokalt i Sverige uppdelat på fyra regioner och avslutas i början av juni med en Sverigefinal där Sveriges nästa tillväxtföretag utses. I årets första moment är det 319 affärsidéer och över 400 deltagare som är med och tävlar i region Väst. I hela landet har det kommit in 778 affärsidéer. I prispotten finns det över 700.000 kr och fram till den 3:e februari är det fortfarande möjligt att ställa upp i tävlingen. Förutom möjligheten att vinna prispengarna så får alla tävlande tillgång till handledning, coachning och feedback på sina idéer.

För mer information kontakta:
Jonas Almeling
Pressansvarig Venture Cup Väst
031-764 71 22
jonas.almeling@venturecup.se

Venture Cup genomför varje år en rikstäckande affärsplanstävling som med tiden har vuxit till världens största i sitt slag. Via en genomtänkt process med handledning, feedback, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande företag. Hittills har över 8 600 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till bärkraftiga företag.

Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll

Relaterade event