Gå direkt till innehåll
Med potential att förändra två olika branscher

Pressmeddelande -

Med potential att förändra två olika branscher

I dagens samhälle har vi ett ökat medvetande och som konsument begär man fler hållbara alternativ till många av dagens produkter. Tyvärr är de flesta material som används idag producerade från icke-hållbara resurser så som fossila bränslen och detta inkluderar gummiliknande material. Trots dagens efterfrågan av hållbara utbyten av gummiliknande material är företagen som gör dessa blandningar beroende av traditionella råvaror och kan därför inte tillhandahålla riktigt hållbara material. Men med Nordic Bio-Rubber finns stor potential att förändra branschen. 

Reselo erbjuder idag ett hållbart alternativ till fossilbaserade gummimaterial  som heter Nordic Bio-Rubber. Materialet produceras av björkbark, direkt från den svenska skogsindustrin och har stor potential att användas i flera olika vardagsprodukter som t.ex. skor. Enligt marknaden är detta högt efterfrågat och har uppmuntrat teamet att patentera deras unika material liksom dess underliggande produktionsprocess.

Björkbark är idag ett material som inte nyttjas fullt inom den svenska skogsindustrin och p.g.a. detta letade Thomas Baumgarten efter ett sätt att hitta ett värde för materialet. Med ingen bakgrund inom polymervetenskap försökte han på ett ganska naivt sätt producera ett nytt material från sina begränsade kunskaper och voilá - Nordic Bio Rubber skapades. 

Vad är era framtidsplaner för företaget?
"Inom några år kommer Nordic Bio-Rubber att implementeras i flera produkter. Dessutom tror vi att vi kommer att ha utvecklat andra hållbara material från förnybara råvaror för att ersätta fossilbaserad plast."

Med hopp om att förändra branschen är detta ett starkt team som kombinerar den tekniska kunskapen med affärserfarenhet som behövs för att bygga ett framgångsrikt företag. Vi önskar er stort lycka till i Sverigefinalen i höst! 

Pris: Game Changer, Venture Cup Väst

Idé: Reselo

Team: Thomas Baumgarten, Josefin Larsson, Henrik Otendal & Alexander Johnson


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 15 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt