Gå direkt till innehåll
 Pehr Gårlin och David Knutsson grundare av Parently. Foto: Privat
Pehr Gårlin och David Knutsson grundare av Parently. Foto: Privat

Pressmeddelande -

Möt teamet som ska förenkla föräldraskapets habegär.

Det föds över 120 000 barn i Sverige varje år. Samtidigt som det pratas om köphysteri och dess klimatpåverkan så blomstrar barnproduktsindustrin med nya modeller och funktioner som hela tiden ska göra att du vill ha det senaste. Det tyckte inte David Knutsson och Pehr Gårlin rimmade rätt och grundade Parently.

Ett barn föds, för många livets största ögonblick och ett mirakel. På ett år har man som förälder helt plötsligt lagt 20 000 kronor på barnprodukter, exkluderat förbrukningsvaror såsom blöjor och kläder. Dessa produkter har en lång hållbarhet och livslängd, men används bara en bråkdel av denna. Därför lanserades Parently som en cirkulär lösning som låter produkterna få nytt liv om och om igen och förgylla föräldrars och barns liv flera gånger.

- "Vi erbjuder kort eller långtids- tillgång till produkter, som passar föräldrar och barnets behov, genom en hållbar hyrmodell. Produkter som antingen är helt nya eller återanvända levereras och hämtas hemma hos kunden. Allt försäkrat och bindningsfritt alternativ finns."

Genom att erbjuda en tjänst där man alltså i stället för att köpa nytt kan prenumerera på saker såsom barnvagn, bilbarnstol, bärselar och barnsängar minskar man inte bara kostnaden för familjen men också det totala koldioxidutsläppet. Produkterna levereras hem hela och rena och tjänsten som erbjuds innebär att man också kan uppgradera produkter när storlekar förändras, nya intressen dyker upp eller andra funktioner efterfrågas. Friheten och valmöjligheten tillåter också kräsna kunder att hitta sin perfekta lösning. 
Idéen till Parently uppkom när den ene grundaren David och hans fru väntade barn och de snabbt insåg att en prenumerationstjänst för barnprodukter hade passat deras behov perfekt. 

- "Det är klart det finns en prenumerationstjänst för en barnfamiljs behov, då produkterna behövs. Efter en enkel sökning blev svaret nej. Så svaret blev; då gör jag det själv!"

Att "göra det själv" och starta bolag är dock inget nytt för Pehr Gårlin och David Knutsson som tidigare drivit egna bolag som föreläsare, innovationskonsult, webbdesigner, cykelreparatör samt varit involverade i UF- företag under gymnasiet. 

Parently påverkar inte bara konsumenten utan även producenten, eftersom dessa fortfarande är ägare av sina produkter. De får således en möjlighet att nå en ny marknad av kunder samtidigt som de minskar sin klimatpåverkan och har på så sätt möjlighet att göra stor inverkan på klimatet såväl som det mänskliga köpbeteendet och habegäret. 

- "Vi vill flytta konsumenter till att bli hållbara användare och producenter till att ta större ansvar för vad de tillverkar genom att erbjuda dem att fortsatt äga produkter genom alla cykler. Vi räknar med att inom de närmaste åren vara ett naturligt val för föräldrar i hela Norden följt av storstäder i Europa. Samt att producerande bolag står i kö att ansluta sig till vår plattform".

Venture Cup juryn valde på måndagens digitala regionfinal, den 24 maj, i region öst att tilldela dem priset Game Changer, vilket också innebär att de fortsatt tävlar mot de andra vinnarna i Sverigefinalen den 7e Oktober.

Pris: Game Changer, Venture Cup Öst

Idé: Parently

Team: Pehr Gårlin och David Knutsson

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 15 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt