Gå direkt till innehåll
Nu släpps Venture Cup Podcast säsong 2 om affärsutveckling med bl.a. Torsten Jansson

Pressmeddelande -

Nu släpps Venture Cup Podcast säsong 2 om affärsutveckling med bl.a. Torsten Jansson

Venture Cup kan stolt meddela att vårens stora podcastsuccé om affärsutveckling och entreprenörskap är tillbaka med ytterligare en ny säsong. I de kommande tio avsnitten har nytänkande och kunniga entreprenörer bjudits in med syftet att inspirera och ethusiasmera fler att satsa på sin affärsidé. Bland de medverkande finns bl.a. Torsten Jansson, grundare av New Wave Group och Diana Solarz som står bakom den innovativa affärsidén Tampons for free.  Entreprenörerna kommer prata om sin resa, från idé till framgångsrika företag, och det visar sig att dem krokiga vägarna ibland är de bästa. Först ut den 17 oktober är avsnittet "Det är det som är det nakna med Naked Juicebar" med Maria Wirén. 

Premiär för Venture Cups Podcast blir den 17 oktober på Venture Cup.se, Itunes och Android.

Redan klara namn för andra säsongen är:

Torsten Jansson – Grundare – New Wave Group
Diana Solarz – Grundare – Tampons for free
Louise Eriksson – Grundare – Adprofit.se
Daniel Daboczy – Grundare – FundedByMe
Charlie Söderberg – Entreprenör och programledare
Maria Wirén – Grundare – Naked Juicebar
Ellino Eineren – Grundare - Agricam

Ytterligare tre  namn kommer presenteras under hösten.

Podcasten leds av Anders Nyberg som nyligen blivit uppmärksammade för sin dokumentär ”Går det inte, så går det ändå” om Hultsfredsfestivalen.  -Det kommer bli inspiration och kunskap från tio entreprenörer som alla gjort resan, som förverkligat sina drömmar och driver sina egna företag. En mer verklighetstrogen utbildning än så finns inte, säger Anders Nyberg som är initiativtagaren till Venture Cup Podcast.

Om Venture Cup Podcast

Första podastsäsongen behandlade olika områden inom affärsutveckling och toppade flera listor över mest nedladdade podcasten på Itunes. Podcasten finns idag som erbjuden utbildningsmaterial på Tillväxtverkets initiativ verksamt.se samt flera universitet och myndigheter använder den i sitt dagliga arbete.
-Ett tag låg den på femte plats över alla podcasts på Itunes, före Sommar i P1. Det ser vi som ett bevis på att det finns ett stort intresse för entreprenörskap i Sverige och den här typen av inspirations-podcast med riktigt bra innehåll behövs, säger Anders Nyberg. 

Frågor hänvisas till:

Anders Nyberg, Producent för Venture Cup Podcast
0702-95 12 96
anders.nyberg@venturecup.se
www.venturecup.se

På bilden: Anders Nyberg och Maria Wirén

Ämnen

Kategorier


Venture Cup genomför varje år en rikstäckande affärsplanstävling som med tiden har vuxit till en av världens största i sitt slag. Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. Via en genomtänkt process med handledning, feedback, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande företag. Hittills har över 12 700 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till bärkraftiga företag. www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll