Gå direkt till innehåll
Nu utses Sveriges framtida entreprenörer och tillväxtföretag

Pressmeddelande -

Nu utses Sveriges framtida entreprenörer och tillväxtföretag

Sedan 1998 har Sveriges vassaste entreprenörer utvecklats genom Venture Cup – Sveriges ledande affärsplanstävling. Tävlingsåret 2011/2012 lämnades över 1000 bidrag in. Nu kvarstår 12 finalister som gör upp om titeln Sveriges nästa tillväxtföretag. Det har blivit dags att kora vinnarna i Venture Cups Sverigefinal.

Mellan den 8-10 maj avgjordes Venture Cups regionfinaler runt om i landet och tre pristagare från varje region utsågs. Dessa 12 bidrag utgör nu startfältet i årets Sverigefinal – en prisutdelning som kommer att hållas den 14 juni på GöteborgsOperan i Göteborg. Här kommer det att bjudas på mingel, inspiration, underhållning av artisten Emil Jensen och framförallt en spännande prisceremoni. 

Venture Cup har glädjen att presentera ett helt nytt nationellt pris kallat ”Venture Cups Energi- och Miljöpris”. Priset har kommit till för att särskilt stimulera idéer och innovationer ur ett klimatperspektiv. Prissumman är på 50 000 kr och har möjliggjorts genom E.ON som är nationell samarbetspartner med Venture Cup. Tävlingsbidragen i Sverigefinalen är årets vinnare av Energi- och miljöpriset i respektive region. 

De senaste 10 åren har Venture Cup i genomsnitt lockat cirka 1000 unika affärsidéer per år. De samhällsekonomiska effekter som Venture Cups process bidrar till har uppmärksammats av både näringsliv och politiker. Statistiken visare att Sverigefinalisterna är Sveriges framtida tillväxtföretag. Historiskt sett har över 70% av finalisterna blivit framgångsrika företag.  Dessa företag omsätter idag över 1.500 MSEK och sysselsätter fler än 1.300 anställda.

Efter prisutdelningen hålls en hyllningsmiddag för vinnarna, där innovationsaktörer, entreprenörer, alumner till Venture Cup samt Venture Cups professionella nätverk deltar och får möjlighet att diskutera aktuella ämnen inom entreprenörskap och innovation. 

Nu väntar vi med spänning på att få reda på vem som vinner Venture Cup 2011/2012. Svaret få vi den 14 juni då Sveriges främsta och mest lovande tillväxtföretag gör upp om äran samt 400,000 kronor i prispengar.

Var: GöteborgsOperan, Göteborg

När: Förmingel med finalisterna torsdagen den 14 juni kl. 15:00-16:00. Prisutdelning kl. 16:00-18:00. 

 

Läs mer om finalisterna i bifogad bilaga.

Precis som förra året kan du även bevaka Sverigefinalen live på nätet – följ livestreamingen av Sverigefinalen  på www.venturecup.se

 

Välkommen att bevaka arrangemanget.

 

Kontaktpersoner:

Ann Svensson, Pressansvarig
Tel.  0761-01 59 91
E-mail: ann.svensson@venturecup.se

Marie-Lousie Lövgren, Regionchef Venture Cup Syd
Tel. 070-816 87 26 
E-mail: marie-louise.lovgren@venturecup.se 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup genomför varje år en rikstäckande affärsplanstävling som med tiden har vuxit till världens största i sitt slag. Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. Via en genomtänkt process med handledning, feedback, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande företag. Hittills har över 12 700 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till bärkraftiga företag. www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll