Gå direkt till innehåll
Nya och tidigare tävlande gör upp i årets omgång av STARTUP!

Pressmeddelande -

Nya och tidigare tävlande gör upp i årets omgång av STARTUP!

Efter en tävlingsomgång med hård konkurrens har nu tio finalister tagit plats i årets omgång av tävlingen  STARTUP.

Bland årets finalister i region syd finner vi bla två bolag med innovationer kring solcellsteknologi, flera bolag som satsar på hälsa och två som tävlade och dessutom vann i Venture Cups IDEA tävling i höstas. En gemensam nämnare för samtliga finalister är en hög kvalitet på samtliga bidrag samt strävan och förhoppningen att ta hem en eller flera priser i årets regionfinal.

Det tio finalisterna kommer nu att genomgå en sista jurybedömning inför den digitala regionfinalen den 25 maj där vinnarna koras i följande kategorier: Best Traction, Game Changer, Impact Maker och Beyond Academic.

- Juryn har haft en svår uppgift att ta fram tio finalister i år, vilket är mycket imponerade med tanke på det tuffa omständigheter som alla entreprenörer mött det senaste året. Säger Marie Greco, regions- och tävlingsansvarig Venture Cup Syd.

Något som Marie Greco ser positivt på är att fjolårets evenemangspartner Helsingborg stad kan ha bidragit till att det i år är många fler tävlande från just Helsingborg jämfört med år 2020. Årets Regionfinal kommer precis som fjolrået vara digital och finns tillgänglig att se den 25 maj.

Samtliga pitchfilmer finns att se här.


Det nominerade bidragen i region Syd:

Acorai
Acorai har utvecklat en banbrytande icke-invasiv teknik för fjärrövervakning av hjärtsvikt. Vår patenterade lösning kan bidra till att avsevärt minska återfall och dödlighet för de 60 miljoner hjärtsviktpatienter som lever i världen idag.

Team: Filip Peters Kasper Bourdette Jakob Gelberg Adina Deliman Daniel Vaknine Wilhelm Forshufvud


Coachsome
Coachsome är en SaaS-lösning som hjälper tränare som vill erbjuda privata idrottscoachingtjänster till idrottare genom att skapa en digital plattform / marknadsplats som gör det möjligt för idrottare och deras föräldrar att hitta rätt privat tränare för dem.

Team: Peter Møller, Adam Sacca, Niclas Meyer, Stephan Campbell

Fenix Solar
Fenix Solar erbjuder en mjukvara till solcellsinstallatörer som genom modern dataanalys dagligen kontrollerar att deras anläggningar är driftsäkra och presterar som de ska. Detta gör att Installatören kan erbjuda ett effektivt serviceavtal och ett bekymmersfritt solcellsägande.
Team: Johan Åkesson, Eric Witt, Erik Mårtensson och Jakob Gelberg.


LuFu
LuFu erbjuder 100% lokala, vegetariska lupinprodukter, vilket minskar ökningen av importerade sojaprodukter och uppfyller det svenska målet att bli självförsörjande i livsmedelskonsumtion.

Team: Karl Yves Vallin, Jacqueline Rohde-Mohr och Hannah Barker och Nicholas Kelly

Luxin
Vi utvecklar hållbara AI-klockor som djupfiltrerar information åt användaren, vilket möjliggör distans till tekniken utan att eliminera fördelarna. Klockorna är mångfunktionella med IoT och integrerar användaren med omgivningen på sätt som underlättar och optimerar vardagen.

Team: Robin Schultz, Stefan Johansson, Eugene Ho, Sindi Sheri, Ronald Nalumen, Nikhil Ramesh , Audrey Chamoire , Gabriella Nyström Gustavsson och Mat Salazar.

MbeguSolar
MbeguSolar bygger en plattform som förbinder afrikanska entreprenörer med solenergi med hjälp av en ny självfinansieringsmekanism.

Team: WJ Yang, Abel Valko och Diya Kasarabada


PeckiiLess

Hundratals miljoner diabetiker använder dagligen kapillärt blodprov, genom ett stick i fingertoppen, för att kontrollera blodsockernivån. PeckiiLess erbjuder ett smärtfritt, bekvämt, prisvärt och miljövänligt sätt för diabetiker att kontrollera blodsockernivån.

Team: Marzyeh Advand, Neal Greenspan, Hannah Jane Joyce, Björn Eliasson. 


Selcis BioPharma
Selcis BioPharma har tagit fram en bärarteknologi som potentiellt kan förhindra eller lindra kroniska magtarmsjukdomar genom att leverera specifika byggstenar till tjocktarmen och därmed återställa en rubbad tarmflora.
Team: Alexandra Ellervik, Olov Sterner, Christine Widstrand, Margareta Nyman, Carl-Magnus Andersson och Martin Johansson.

Teachers on Demand

Fastnat i pluggandet, snabb hjälp nu? tod, en revolutionerande global tjänst för läxhjälp. Matchas med en lärare och få hjälp direkt med precis ditt problem - som att räcka upp handen, fast i ett videosamtal!

Team: Kent Fredriksson, Erik Dahlberg och Andreas Carlsson.

WeCycleit
Volymen av elektronikavfall ökar för var dag som går. Istället för att låta detta sopberg växa kan en ny återvinningsmetod för elektronik presenteras. WEcycleIT är lösningen för en grön och cirkulär framtid.

Team: Gustaf Utterström

För frågor och mer information, kontakta:

Tävlingsansvarig region Syd
Marie Greco,
marie.greco@venturecup.se

VD

Alexandra Björk,
alexandra.bjork@venturecup.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 15 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt