Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nytt pris för att stimulera affärsidéer och innovationer inom Energi & Miljö

Venture Cup har glädjen att presentera ett helt nytt nationellt pris kallat ”Venture Cups Energi-  och Miljöpris”. Priset har kommit till för att särskilt stimulera idéer och innovationer ur ett klimatperspektiv.

”Sann hållbar tillväxt kan bara skapas om vi lyckas åstadkomma såväl en hållbar utveckling utifrån ett klimatperspektiv som varaktig tillväxt”, enligt Jonas Abrahamsson, koncernchef & VD E.ON Sverige.

Prissumman i det nationella ”Energi och miljöpriset” är på 50 000 kr och har möjliggjorts genom E.ON som är nationell samarbetspartner med Venture Cup. Tävlingsbidragen i Sverigefinalen är årets vinnare av Energi- och miljöpriset i respektive region. Priset delas ut vid Venture Cups Sverigefinal den 14:e juni i Göteborg där höjdpunkten är en stor prisutdelning på GöteborgsOperan. För mer information om Sverigefinalen se www.sverigefinalen.se

De nominerade är:

Efficax Energy AB

Efficax Energys produkt gör att man kan installera ett solfångarsystem till en lägre kostnad och på ett smidigare sätt än tidigare. Kort sagt: Produkten kommer att göra det möjligt för villaägare att räkna hem en solfångarinvestering.
Lagledare: Daniel Bengtsson

Mer info: www.venturecup.se/bloggare/efficax/

Ferroamp

En växelriktare för solceller i smarta elnät som gör en installation av solceller mer användbar och lönsam för elabonnenter och samtidigt resulterar i bättre nätstabilitet och minskade distributionsförluster för elnätbolagen.
Lagledare: Björn Jernström

Mer info: www.venturecup.se/bloggare/ferroamp/

Biofrigas

Vi utvecklar en anläggning för uppgradering och förvätskning av biogas. Flytande biogas är mycket billigare att transportera än biogas i gasfas. Med vår teknik blir det ekonomiskt hållbart att producera biogas nära råvarukällorna vid lantbruk, avfallsstationer och reningsverk.

Lagledare: Axel Darvik

Mer info: venturecup.se/bloggare/biofrigas

Frågor hänvisas till:

Jonas Almeling, Pressansvarig Venture Cup Väst

031-764 71 22, jonas.almeling@venturecup.se

www.venturecup.se

Se bilaga för bedömningskriterier samt Bakgrund till Sverigefinalen

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Venture Cup genomför varje år en rikstäckande affärsplanstävling som med tiden har vuxit till världens största i sitt slag. Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. Via en genomtänkt process med handledning, feedback, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande företag. Hittills har över 12 700 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till bärkraftiga företag. www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll