Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Entreprenörsjakten 15:e Maj

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Entreprenörsjakten 15:e Maj

Pressinbjudan: Entreprenörsjakten
- en talangjakt för unga entreprenörer.

Sätt Sveriges unga entreprenörstalanger i fokus! Studenter från hela Sverige tävlar nu i "Entreprenörsjakten" - den 15 Maj går Sveriges driftigaste femkamp av stapeln!

Datum:         Fredagen den 15:e Maj
Tid:              12.00-ca 14.00
Plats:           Arkaden - våning 2, Brunnsparken, Göteborg

Den 15 Maj går Entreprenörsjakten av stapeln. Under en dag så kommer 50 av Sveriges driftigaste studenter att springa ut på Göteborgs gator för att tävla i en entreprenöriell talangjakt - en femkamp som innefattar allt från säljteknik till produktutveckling. De tävlande kommer att röra sig runt om i hela stan och allt direktsänds på nätet i vad som kommer bli Sveriges mest omfattande onlinedirektsändning.

Klockan 12.00 samlas deltagarna på andra våningen i Arkaden i centrala Göteborg för att tävla i en "säljstafett". Du är hjärtligt välkommen att komma dit för att uppleva Entreprenörsjakten och träffa dessa unga entreprenörer. Det kommer finnas gott om tid att intervjua både deltagare och arrangörer och även chans att ta en hel del riktigt kul bilder.

"Entreprenörsjakten blir lite som en korsning på 'Fångarna på Fortet' och 'The Apprentice'. Det kommer vara högt tempo, snabba vändningar och tuffa affärer", säger Gustaf Josefsson, initiativtagare till Entreprenörsjakten. "När det pratas om entreprenörskap läggs ofta för mycket fokus på uppfinningar och banbrytande idéer. Entreprenörskap handlar om människor - inte idéer. Därför är Entreprenörsjakten ingen idétävling, utan en talangjakt. Syftet är att lyfta fram människan, och de egenskaper, kunskaper och färdigheter som krävs för att kunna förverkliga idéer."

Konceptet kommer ursprungligen från Chicago, där Gustaf under våren 2007 arrangerade "Chicago Entrepreneurial Quest" i samarbete med Motorola. Då fick 35 studenter från 4 skolor i Chicagoregionen under 5 timmar möta representanter från företag och organisationer runt om i staden för att visa sina kunskaper i bl. a. produktdesign, marknadsföring och säljpresentation. Efter att ha arrangerats igen 2008 i både Chicago och närliggande Milwaukee kommer tävlingen nu till Sverige och Göteborg.

Entreprenörsjakten blir kulmen på Idéfestivalen 2009, ett samarbete mellan Venture Cup, Drivhuset, Framtidens Företag, FramtidsFrön, Handelshögskolans Entreprenörsutbildning och Ung Företagsamhet, med syftet att främja entreprenörskap och idéförverkligande bland ungdomar i Göteborgsregionen. Huvudfinansiär av Entreprenörsjakten och Idéfestivalen är Västra Götalandsregionen.

Läs mer: http://www.entreprenorsjakten.se

För mer information, vänligen kontakta:

Entreprenörsjakten
Gustaf Josefsson
Initiativtagare
0709-85 49 79
gustaf@entreprenorsjakten.se

 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll

Relaterade event