Gå direkt till innehåll
Revolutionerande mobiltelefon för barn prisades på Venture Cups Sverigefinal

Pressmeddelande -

Revolutionerande mobiltelefon för barn prisades på Venture Cups Sverigefinal

På ett år har Tinitell gått från idé till färdig produkt och lanseras i september. Deras positioneringslösning hjälper föräldrar att hålla koll på sina barn. En idé som tagit dem hela vägen till seger i Venture Cups tävlingskategori “Life Science & Teknik” på Venture Cups nationella Sverigefinal.

För ett år sedan kom Mats Horn, grundare till Tinitell, på idén till bolaget. Hans kusinbarn försvann då hon var ute och lekte. Ett letande drog igång och en stor oro infann sig hos de närstående. Hon återfanns, lekandes med sniglar i en skogsdunge. Detta scenario vill Tinitell nu utplåna med sin produkt som är helt ny för mobiltelefonnätet, en produkt i en egen genre. De vill förlänga radien för hur långt föräldrar låter sina barn springa och leka inom, utan att behöva vara oroliga.  
- Produkten som är unik i sitt slag är 100 % barnvänlig och har noll strålning. Detta har varit en viktig sak för oss då vi tagit fram produkten, säger Mats Horn.

Produkten lanseras i september på Kickstarter men man kan redan nu lämna en intresseanmälan på deras hemsida. Enligt Mats ser de hela världen som sin marknad från start så förhoppningen är att vem som helst snart skall kunna köpa produkten till sina barn. Juryns motivering till att det var Tinitell som vann det ärofyllda priset samt 25 000 kr i prispengar var följande: En spännande vara som kommer att revolutionera marknaden. Ett kompetent team som tillsammans med idéen osar Born Global fick oss på fall.

Tinitell vann i kategorin Life Science & Teknik och fick motta 25 000 kr. I kategorin tävlade också wyberry Technologies och Dicom Port. wyberry Technologies är baserat på en unik patenterdad teknik för trådlös videoöverföring inom event och underhållningsindustrin som tagits fram på Chalmers. Bakom idén står Göteborgstrion Jens Kjellerup, Johan Wigelius och Dzana Damjanovic. Dicom Port är en produkt som på ett enkelt och säkert sätt kan rensa bort en patients identitet från t.ex. röntgenbilder, så att de kan användas för undervisning och läkemedelsforskning. Bakom idén står fysikern Jan Axelsson från Umeå.

Totalt lämnades 469 affärsidéer in till Venture Cup under våren 2013 och sammanlagt deltog 719 blivande entreprenörer. Av dessa var det slutligen bara tolv finalister kvar som via regionfinaler tagits fram som de bästa i Sverige och nu fick göra upp i Sverigefinalen i Venture Cups fyra tävlingskategorier.
-Att gå till Sverigefinal är oerhört imponerande då konkurrensen är tuff och Venture Cup har en stark tradition av att locka till sig lovande tillväxtföretag, säger Marie-Louise Lövgren, Regionchef i region Syd.

Runt 250 personer var på plats på Moriska Paviljongen i Malmö för att se när vinnarna i kategorierna Life Science & Teknik, Människa & Samhälle, Miljö & Energi samt Webb, Mjukvara & Media utsågs. 25 000 kronor delades ut till vinnarna i respektive kategori och ytterligare 100 000 kronor till det bästa bidraget bland de fyra kategorivinnarna.


För mer information

Ann Svensson

Nationell PR- och marknadsgruppsansvarig Venture Cup

076-101 59 91, ann.svensson@venturecup.se


Venture Cup

Venture Cup är Sveriges ledande tävling för de som vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag. Årligen delar vi ut 1,8 miljoner svenska kronor till nytänkande affärsidéer och entreprenörer med syftet att bidra till en hållbar svensk tillväxt. Vem som helst kan tävla i Venture Cup då vi premierar alla typer av affärsidéer som kan påvisa långsiktig och hållbar tillväxt med påvisad efterfrågan från kund. I Venture Cup kan du tävla i följande kategorier; Miljö & Energi, Människa & Samhälle, Life Science & Teknik samt Webb, Mjukvara & Media. Du väljer själv vilken kategori du vill tävla i, de är så pass breda att inga idéer utesluts ur tävlingen.


Om Sverigefinalen

Sverigefinalen är avslutningen på Venture Cups tävlingsår där de bästa idéerna i Sverige gör upp om de nationella titlarna. Venture Cup är indelat i fyra regioner, Öst, Väst, Syd och Nord som alla har haft regionfinaler där regionernas bästa affärsidéer har premierats. De bästa regionala vinnarna gick därefter vidare till Sverigefinalen som i år gick av stapeln i Malmö på Moriska paviljongen. Sverigefinalen turnerar runt i de olika regionerna och i år var det Syds tur. Vinnarna utsågs av en nationell Sverigejury som entreprenörerna fick pitcha live för.


Ämnen

Kategorier


Venture Cup är Sveriges ledande tävling för de som vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag. Venture Cup genomför varje år två rikstäckande tävlingar för entreprenörer med syfte att hjälpa med utveckla sin affärsidé och starta företag. Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. Via en genomtänkt process med handledning och feedback från experter, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande tillväxtföretag. Hittills har över 13 000 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till företag. www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll