Gå direkt till innehåll
Södra Sveriges bästa affärsidéer utses i Malmö på torsdag

Pressmeddelande -

Södra Sveriges bästa affärsidéer utses i Malmö på torsdag

194 inskickade bidrag har blivit till 20 nominerade affärsidéer. På torsdag koras de tio bästa affärsidéerna i södra Sverige.

-  Det må vara lågkonjunktur men bra idéer råder det inte brist på. Venture Cyp Syd har även i år haft en ökning av antalet tävlingsbidrag, säger regionchef Marie-Louise Lövgren.

Tävlingsdeltagare, jurymedlemmar, partners till Venture Cup och andra inbjudna träffas på torsdag på Orkanen på Malmö högskola till en festlig kväll med mingel och prisceremoni där de 10 bästa affärsidéerna får motta diplom, plakett och vinstcheck.

På ytterligare två platser i Sverige går regionala prisutdelningar av stapeln samma kväll. Tio affärsidéer i södra, västra respektive östra Sverige belönas med 10 000 kronor var i vad man skulle kunna kalla Venture Cups spurtpris. Tävlingen är nämligen inte slut här, den fortsätter med utveckling av affärsplaner som sedan tävlar i en regionfinal i maj. Går det riktigt bra i regionfinalen går man vidare till Sverigefinal.

Under tävlingens gång får alla deltagare handledning för att utveckla sina affärsidéer till affärsplaner. Omkring 50 personer från regionens näringsliv sitter i juryn som lämnar feedback på de olika bidragen. Under våren erbjuds de deltagande entreprenörerna allt från workshops i presentationsteknik till expertkvällar inom finansiering.

- Vi är tävlingen där alla är vinnare och tanken är att du ska ha fått något med dig i bagaget även om du inte blir den som kammar hem första priset, säger Marie-Louise Lövgren.

De 20 nominerade bidragen som tävlar om de 10 priserna hittar du på nästa sida.

Plats: Orkanen Malmö Högskola

Tid: Torsdagen den 8 december kl.17.00- ca 20.00

Prisutdelning 17.30-18.30 Träffa de vinnande bidragen direkt efter prisutdelningen kl 18.30

Kontakt: Marie-Louise Lövgren, Regionchef 070-8168726

Bilaga: beskrivning av tävlingsbidrag

Flickr: http://www.flickr.com/people/venturecupsverige

MyNewsDesk: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/venturecup

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup genomför varje år en rikstäckande affärsplanstävling som med tiden har vuxit till världens största i sitt slag. Via en genomtänkt process med handledning, feedback, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande företag. Hittills har över 10 000 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till bärkraftiga företag.

Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterade event