Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Sveriges entreprenörer tar oss ur krisen!

Vid lunchtid den 26 maj invaderades Investor av intresserade och engagerade entreprenörer som alla ville lyssna till den paneldiskussion som Venture Cup anordna med rubriken "Entreprenörer och företagande är vägen ut ur krisen?!" Under ledning av moderatorn Lydia Capolicchio diskuterades åtgärder för att främja tillväxtföretagandet i Sverige

Panelen som bestod av Börje Ekholm, Investor, Katarina Bonde, Kubi LLC, Anders Johnson, skriftstället, Peter Strömbäck, Innovationsbron, Lena Gustafsson, VINNOVA och Daniel Mühlbach, LensWay var eniga om att Entreprenörerna och företagande är vägen ut ur krisen. "Sveriges framtid ligger i detta" sa Lena Gustafsson och fick medhåll från den överfyllda lokalen.

Tillväxthinder så som lagar och regler kom naturligtvis upp men även attityder angavs som ett hinder. "Attityderna kring misslyckande måste ändras och vi måste börja våga ta risker. Det är bara den som inget gör som till fullo kan undvika misstag" sa Börje Ekholm från Investor och fortsatte att vi har för stort fokus på att starta företag men det Sverige behöver är företag som vågar anställa och vågar expandera, det måste startas fler företag som ökar sysselsättningen och därmed bidrar till att öka Sveriges tillväxt.

Fokus för diskussionen var att få fram konkreta åtgärder, tips och råd för hur Sveriges entreprenörer skall kunna skapa den tillväxt som krävs för att ta Sverige ut ur lågkonjunkturen. Lena Gustafsson, VINNOVA, efterfrågade statligt stöd för demonstrationsanläggningar av miljötekniska lösningar, något som skulle bidra till en hållbar tillväxt. Katarina Bonde vände sig direkt till entreprenörerna och uppmanade dessa att engagera alla i företagen i att "titta på" hur lågkonjunkturen faktisk kan gynna företaget. "Alla i ett tillväxtföretag måste vara säljare"

Hela panelen var överens om att det är entreprenörerna som kan ta Sverige ut ur krisen, men vi måste gemensamt bli bättre på att ge företagen förutsättningarna för att växa. Detta görs med samverkan, långsiktighet och mod. Venture Cup kommer att fortsätta arbetet med att stötta och inspirera entreprenörerna att våga bygga framtidens växande företag.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll

Relaterade event