Gå direkt till innehåll
Vinnare i region Öst. Fotograf: Victor Ackerheim.
Vinnare i region Öst. Fotograf: Victor Ackerheim.

Pressmeddelande -

De vann regionfinalerna i Venture Cup

Kan man tävla i affärsidéer? I Venture Cup, Sveriges ledande tävling för affärsidéer, kan man det. Framförallt om idén är bra, trovärdig, har tillväxtpotential och ett grymt team. Under torsdagskvällens regionfinaler utsågs vinnare med stor potential att bli Sveriges nästa tillväxtbolag. Nu har teamen siktet inställt på att gå vidare till Venture Cups Sverigefinal den 9 juni.

Efter en tuff juryrunda tidigare under veckan är tävlingsårets sista regionfinaler nu avklarade. Hundratals människor samlades under torsdagskvällen runt om i landet för att fira entreprenörerna. De 16 vinnande teamen får dela på en vinstsumma av sammanlagt 640 000 kronor, pengar som får disponeras helt fritt.

– Vinstpengarna i Venture Cup är inte öronmärkta, vilket är unikt och en stor fördel för entreprenörerna. Kanske är det dessa pengar som gör att du har möjlighet att kicka igång ditt företag och fortfarande ha råd att åka på en inspirationsresa eller rent av betala hyran, säger Julia Selander, VD på Venture Cup.

Under regionfinalerna i Göteborg, Stockholm, Helsingborg och Umeå utsågs vinnare i Venture Cups fyra kategorier. Av dessa kategorivinnare togs sedan en totalvinnare ut i varje region. Totalvinnarna Lejonapa, CAD Detector, Yamzu esport och Luckan gick hem med hela 100 000 kronor var.

Nu ställs höstens och vårens regionala vinnare mot varandra då 32 team ska bli 12 finalister till Venture Cups Sverigefinal. Vilka som tävlar på finalen bestämmer en expertjury och avslöjas den 31 maj.

– Sverigefinalen är verkligen årets höjdpunkt och jag ser med stor spänning fram emot att se de bästa teamen göra upp om segern. Vad som än händer framöver vill jag poängtera att kvällens nominerade och vinnare ska vara mycket stolta över allt de har åstadkommit, säger Julia Selander.

Här är alla vinnare i Venture Cup

REGION ÖST

TOTALVINNARE & vinnare i Life Science & Teknik
Bidrag: CAD Detector
Team: Allen Ali Mohammadi & Max Mohammadhassan Mohammadi
Kranskärlssjukdom-Coronary Artery Disease (CAD) är vår tids vanligaste form av hjärtsjukdom. CAD Detector är ett beslutsstödsverktyg för att tidigt göra en korrekt diagnos av kranskärlssjukdomen Coronary Artery Disease (CAD). Det jämför olika parametrar och hittar mycket små avvikelser som brukar finnas hos CAD-patienter. Med hjälp av CAD Detector kan sjukdomen upptäckas innan vanliga symptom upptäcks hos patienten. CAD Detector kan ge läkare och patienter en noggrann utvärdering av hjärtstatus på mycket kort tid. Stora värden i avseende på tid, kvalitet och pengar uppstår i flera led; för patienter, läkare, sjukhus, regeringar, företag, försäkringsbolag och samhället i stort.

Människa & Samhälle
Bidrag: Magic Brush
Team: Niklas Wahlström, Fredrik Gustafsson, Gustaf Hendeby & Oscar Jönsson

Miljö & Energi
Bidrag: Grönska
Team: Natalie de Brun, Robin Lee & Petter Olsson

Webb, Mjukvara & Media
Bidrag: Qlutter
Team: Adam Wiman & Johan Mattsson


REGION VÄST

TOTALVINNARE & vinnare i Människa & Samhälle
Bidrag: Lejonapa
Team: Miguel Fürst & James Hobbs
Vi gör så att ingen ska behöva stå i långa, tråkiga köer i nöjesparker. Framöver vill vi även hjälpa folk på andra ställen än nöjesparker, oavsett var de väntar. Lösningen är att erbjuda besökarna en virtuell kö som ett alternativ till den traditionella fysiska kön, där de med hjälp av sin smartphone ställer sig i kö och får ett meddelande när det är dags att åka. På så vis kan besökarna spendera kötiden med att äta mat, fika eller utforska nöjesparken.

Miljö & Energi
Bidrag: Wavetube
Team: Sara West & Alexander Torstenfelt

Webb, Mjukvara & Media
Bidrag: Consensus
Team: Martin Hamilton


REGION SYD

TOTALVINNARE & vinnare i Webb, Mjukvara & Media
Bidrag: Luckan
Team: Joel Oredsson, Marcus Johansson,
 John Elf & Victor Sandberg
Luckan är din stad och shopping i en enkel, snygg och smidig mobilapplikation. Återupptäck staden, handla lokalt och få varor från olika butiker hemlevererade samma dag! Luckan skapar – En stad, En varukorg – helt enkelt cityhandeln online!

Människa & Samhälle
Bidrag: Tea Junkie
Team: Åsa Lundberg

Miljö & Energi
Bidrag: Syeriet
Team: Matilda Sörensen

Life Science & Teknik
Bidrag: Freedesk
Team: Stefan Westergård, Patrik Bruzelius, Martin Stark,
 Anton Troedson, Oscar Troedson



REGION NORD

TOTALVINNARE och vinnare i Webb, Mjukvara & Media
Bidrag: Yamzu esport
Team: Asiad Majeed, Pontus Mella & Hristiyan Nikolov
Yamzu is an automated esports tournament platform where gamers of every skill level can create or participate in events for free or cash.

Människa & Samhälle
Bidrag: SkogsCALC
Team: Sara Nilsson

Life Science & Teknik
Bidrag: Smartphone Diagnostic Biochip
Team: John Berge, Thomas Wågberg & Xueen Jia

Här kan du läsa mer om Sveriges alla vinnare! 

För mer information kontakta:
Jonna Knibestöl
PR- & Marknadschef, Venture Cup
070-496 63 37
jonna.knibestol@venturecup.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Venture Cup är Sveriges ledande tävling för de som vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag. Venture Cup genomför varje år två rikstäckande tävlingar för entreprenörer med syfte att hjälpa med utveckla sin affärsidé och starta företag. Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. Via en genomtänkt process med handledning och feedback från experter, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande tillväxtföretag. Hittills har över 13 000 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till företag. www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt