Gå direkt till innehåll
Tech och hälsa genomsyrar årets urval av finalister i STARTUP

Pressmeddelande -

Tech och hälsa genomsyrar årets urval av finalister i STARTUP

Årets STARTUP-tävling är avslutad och nu står det klart vilka tio bidrag som blir finalister i årets regionfinal i region Väst. Hållbarhet, hälsa och tech dominerar bland de nominerade bidragen som inom kort ska pitcha sina affärsidéer för den regionala juryn. 

Bland årets finalister återfinns en stor bredd av olika områden och ett flertal olika applikationer bl.a.: en lösning som underlättar för e-handel och en tjänst som hjälper par att utveckla och fördjupa sina relationer.  

"Det är kul att se hur startupföretagen tuffar på, trots utmaningarna som både förra och detta året har bjudit på. Det ska bli spännande att se vilka bidrag som vinner." Säger Madelene Näslund, tävlingsansvarig i Region Väst.

Precis som förra året blir årets regionfinal digital . Där kommer samtliga finalister presenteras och ett flertal vinnare kommer att koras. Priserna som kommer att delas ut är: Best Traction, Game Changer, Impact Maker och Beyond Academic - men även två "specialpriser" - We App Startup Boost och JCE Acceleration Award, som Venture Cup delar ut tillsammans med partnerföretagen We App och JCE.

Här är listan över de nominerade bidragen i region väst:


Taigatech
Med endast ett fotografi kan vi identifiera en stock och skapa spårbarhet genom hela värdekedjan. Det innebär att information kan knytas till stocken för att optimera sågprocessen. Lösningen bidrar till förbättrad virkeskvalitet och effektivare resursanvändning.

Team: Fredrik Kahl, John Randelin, Erik Dahl , Christoffer Johnsson, Arvid Viktorsson och Antonio Butkovic

Compular
Ny batteriteknik spelar en viktig roll i omställningen till mer hållbara samhällen. Med Compulars mjukvara kan batteriutvecklare förutse optimala materialsammansättningar som komplement till kostsamma och tidskrävande labbtester. Därmed möjliggörs skapandet av effektiva, långlivade och miljövänliga batterier.

Team: Rasmus Andersson, Fabian Årén, Patrik Johansson, Johannes Henriksson, Emil Krutmeijer och Sirikun Loetsakwiman (Bo)

Reselo
Vår vision är att transformera den idag fossila bränslecentrerade industrin till en hållbar bioekonomi genom att utveckla nya biomaterial som Nordic Bio-Rubber som har potential att ersätta syntet-gummi i många applikationer.

Team: Thomas Baumgarten, Josefin Larsson, Henrik Otendal och Alexander Johnson

Invivopower
Invivopower löser det sista akilleshälproblemet för konstgjorda mekaniska hjärtan: drivlinje-infektioner. Därmed öppnas möjligheten för behandling av patienter med akut hjärtsvikt som desperat dör i kön för ett donatorhjärta.

Team: Bengt Bern, Per Klockar, Stefan Winström, Giovanni Maltese, Göran Dellgren och Kristjan Jonson

VSize

Vsize är en är game changer inom e-handel. Det är en app som veriferar en perfekt passform för just din fot utan att du behöver prova, vilket ger minskade returer, miljövinster och större kundnöjdhet.

Team: Annette Wephton, Peter Blomqvist och Patrik Svensson.

Avidnote
En app som möjliggör för forskare att bedriva, organisera och kollaborera kring sin forskning online. Avidnote sammanflätar samtliga delar av den akademiska skrivprocessen, från inhämtning av artiklar, till referenshantering och annotering, i en integrerad plattform.

Team: Abderisak Adam, Zoubir Aouad, Nikola Mirkovic, Senad Santic och Mahmoud Haj Younes

Videm
Videm möjliggör snabb och korrekt diagnostik av infektionssjukdomar. Med vår lilla, automatiserade och handhållna enhet får du laboratorie-säkra resultat inom en timme istället för dagar.

Team: Maria Barklund, Petter Barreng, Maria Strömme, Sobhan Sepehri, Aldo Jesorka, Teresa Zárdan, Dag Winkler, Alexei Kalaboukhov

Arthrilab
Ämnar att ta fram ett diagnostikverktyg som möjliggör tidig diagnos samt monitorering av artros genom blodprovsanalys. Denna teknik efterfrågas idag av reumatikerförbundet, FoU-bolag och individer. Långsiktigt är planen att expandera till sjukvård och senare egenvård.

Team: Niclas Karlsson, Alice Östberg, Alexander Svensson och Christoffer Johnsson

Radchat
Säkerhetsfunktioner som ADAS och AD ökar sensorerna på vägarna dramatiskt, dessa sensorer stör sedan varandra och får dem att missa viktiga föremål som fotgängare. Radchat raderar proaktivt radarstörningar. Lita på dina sensorer.

Team: Henk Wymeersch, Canan Aydogdu, Simon Zhongxia, Felix Engelbrektsson och Lukas Crisp

PAX
PAX ger par verktygen de behöver för att må bra i sin relation. Med ny teknik och evidensbaserad metodologi är PAX en unik form av parutveckling som är rolig, enkel och spännande.

Team: Clara Zelleroth, Helga Wennerdal, Isa Cederberg, Sofia Brandt

Samtliga pitchfilmer finns att se här.
 
För frågor och mer information kontakta:

Tävlingsansvarig

Madelene Näslund,
madelene.naslund@venturecup.se

VD

Alexandra Björk,
alexandra.bjork@venturecup.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 15 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt