Gå direkt till innehåll
Tobias Söderbom Olsson kikade efter investering i Draknästet och kammade hem 2Mkr.
Tobias Söderbom Olsson kikade efter investering i Draknästet och kammade hem 2Mkr.

Pressmeddelande -

Tidigare Venture Cup tävlande fick 2Mkr i investering från Draknästet

Våren 2020 tävlade Wood Tube i Venture Cups STARTUP tävling med sin patenterade pappersregel som ska användas när man bygger innerväggar. Lite mer än ett år senare, den 26 augusti 2021, mötte Tobias drakarna i det andra avsnittet av Draknästet och satte sin pitch så bra att han kammade en investering på hela 2 miljoner kronor.

Enligt VD Tobias Söderbom Olsson är målet att Wood Tubes pappersregel i framtiden ska vara ett självklarare och miljövänligare byggmaterial än dagens stål. Wood Tubes vision är att skapa en byggindustri som drivs av innovation från skogen med målet att både minska byggkostnader och klimatpåverkan. Att möta erfarna investerare i Draknästet såg Tobias som en fantastisk möjlighet, men han var noga med att förberedda sig innan.

- "Det var riktigt kul att få chansen att pitcha för drakarna. Pitchen tränade jag en hel del framför spegeln för att den skulle sitta även när nerverna kom fram. Jag har pitchat mycket tidigare men det var helt klart mer nervöst när man hade kameror och strålkastare på sig."

Tobias som var med och tävlade med Wood Tube i Venture Cups STARTUP tävling våren 2020 ser tillbaka på sitt tävlingsdeltagande som en lärorik erfarenhet inför mötet med drakarna.

- "Att vara med i Venture Cups STARTUP tävling var en väldigt bra lärande process för man tvingas tänka igenom hela sin affärsidé och behöver svara på frågor som man kanske inte tänkt på innan."

Vi frågade Tobias om han har några pitch- och entreprenörstips att dela med sig av och svaret blev:

- "Försök att formulera din idé på ett sätt så att den är enkel för alla att förstå. De som tvekar på att förverkliga sin idé vill jag uppmuntra till att pitcha idén för några tänkta potentiella kunder. De kan ge viktig feedback, och om de gillar det du presenterar, då kommer du få en riktig dos motivation!"

Nästa steg för bolaget är att etablera en ny egen produktion i Värmland, men vad Wood Tube ytterligare har i kikaren framöver kan bara framtiden utvisa.

Se Tobias pitch i Draknästet här och besök www.woodtube.se för mer information.

Ämnen

Kategorier


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 15 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt