Gå direkt till innehåll
Grundare av Collactivate AB, Tomas Green och Geir Andersen. Foto; privat.
Grundare av Collactivate AB, Tomas Green och Geir Andersen. Foto; privat.

Pressmeddelande -

Unik tjänst skapar tryggare boendemiljöer för fastighetsägare

Individer som stör och förstör i och utanför fastigheter är enligt undersökningar ett av de större problemen fastighetsägare och boende i otrygga områden upplever. Den kanske mest uppenbara lösningen, kameraövervakning, för att förhindra tillträde av obehöriga är dock inte alltid laglig och missbruk kan leda till höga böter. Samtidigt saknas det bra alternativ till kameraövervakning vilket gör att problemen kvarstår. Detta tänker Collactivate förändra och den 27 maj utsågs bolaget till vinnare av Best Traction i STARTUP 2021 på regionfinalen i nord.

Genom bla sensorer, ljudenheter, en applikation och en webbaserad trygghetsportal har Collactivate skapat en SAAS (software as a service) tjänst som övervakar utrymmen och styr trygghetsarbete i realtid utan att hantera personuppgifter. Informationen används för att agera i realtid och skapa insikter i varför, vart och när det är otryggt. Grundaren av Collactivate, Tomas Green, har 14 års erfarenhet av arbete med trygghet och säkerhet och han känner väl till problematiken med hantering av personuppgifter och kameraövervakning 

- "/.../Om det visade sig att kameran saknade legal grund fanns risken att få sanktionsavgift från Integritetsmyndigheten på max 4% av föregående årsomsättning. Med detta i åtanke ville jag erbjuda fastighetsbolagen en tjänst som kunde övervaka utrymmen utan att hantera personuppgifter.

Collactivate har idag skapat en unik tjänst som möjliggör för fastighetsägare att skapa tryggare boendemiljöer genom att ge dem information för att göra rätt åtgärd på rätt plats, i rätt tid. Deras tjänst kan samtidigt digitalisera och effektivisera väktares tjänster genom att tillhandahålla ett verktyg för att agera i realtid på faktiska händelser.

Tomas Green har haft entreprenörsanda sedan 10 års ålder och aktiebolaget han startade för 5 år sedan med fokus på trygghetsfrågor för fastighetsbolag har idag mynnat ut i Collactivate. Bolaget har redan några av Sveriges största fastighetsbolag som kunder, en av flera anledningar till att Venture Cup juryn utsåg Collactivate till vinnare av Best Traction på nords regionfinal den 27 maj. Collactivate tävlar vidare i STARTUP tävlingen med siktet inställt på Sverigefinalen den 7'e oktober, samtidigt fortsätter satsningen med att i framtiden nå utanför Sveriges gränser med Collactivates tjänster. 

- "Vi kommer vara en relevant aktör avseende att styra trygghetsarbetet i Sverige och delar av Europa."

Pris: Best Traction Venture Cup nord.

Idé: Collactivate AB.

Team: Tomas Green och Geir Andersen.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 15 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt