Gå direkt till innehåll
Vem blir nästa Freebee eller Appland i Venture Cup? Innovativa, digitala idéer har nu nominerats

Pressmeddelande -

Vem blir nästa Freebee eller Appland i Venture Cup? Innovativa, digitala idéer har nu nominerats

Fortfarande är affärsidéer om mobilapplikationer och webbsidor bland de populäraste bidragen i Venture Cup. I år tävlade 31% av bidragen i den nya kategorin Webb, Mjukvara & Media.

- Kategorin kom till för att vi såg ett stort tryck inom detta område. Genom att samla dem i en kategori kan vi ställa dem mot varandra och verkligen få fram de allra bästa, säger Jimmy Antonsson, tävlingsansvarig i Venture Cup Väst  

Den 16 maj tävlar sammanlagt åtta lag med sina affärsidéer i kategorin Webb, Mjukvara & Media om att vinna regionfinalen i någon av Venture Cups fyra regioner nord, syd, väst och öst. Genom att vinna i sin region har lagen chans att ta sig till Sverigefinalen i Malmö den 13 juni. En stor summa pengar och titeln “Sveriges nästa tillväxtföretag” står på spel.

Årets åtta nominerade har affärsidéer inom allt från fotosamlingar och nya sätt att sälja sin bostad till jämförande av mobilabonnemang. Det som de alla har gemensamt är att allt sker genom digitala plattformar. En av de nominerade bidragen är Meal Jungle som är en app framtagen av fyra killar från Göteborg med syfte att hjälpa alla hungriga att hitta nya restauranger. Killarna kom på idén då de själva kände att de alltid åt lunch på samma ställe och ville hitta en enkel lösning för att se restauranger i sin närhet. Daniel Koning från Meal Jungle tror att de tillsammans kommer att fortsätta jobba med digitala affärsidéer.

- Efter lanseringen hoppas vi att stegvis kunna flytta fokus från en applikation till flera. Vårt mål är att starta en digital byrå där vi tillsammans kan arbeta med det vi brinner för, smarta digitala lösningar, säger han.  

Affärsidéer inom detta område har tidigare varit framgångsrika i Venture Cup. Förra året kom företaget Freebee tvåa i Sverigefinalen och Tunaspot tog tredjeplatsen.

- Antalet idéer inom digitala lösningar som lämnats in de senaste åren har verkligen exploderat och de är verkligen inom massor av användningsområden och branscher. Det är inte så konstigt med tanke på det ökade användandet av smartphones, säger Jimmy Antonsson.


Nominerade i kategorin Webb, Mjukvara & Media

REGION NORD

IDQ.se

Tävlande: Alexander Ögren och Steve Widinghoff

IDQ.se verkar inom IT-området med affärsidén att utveckla och sälja intuitiva och pedagogiskt uppbyggda databasverktyg. Målsättningen är att göra det enklare och roligare att lära sig och arbeta med databaser. Visionen är att utveckla marknadsledande databasverktyg med överlägsen användarvänlighet som tilltalar såväl noviser som experter.

Content Central

Tävlande: Joachim Lundquist

Content Central skall med unik webbaserad tjänst erbjuda medier ett brett utbud av kvalitativt redaktionellt material till en låg kostnad samtidigt som innehållsleverantörerna får maximal ersättning genom möjlig publicering i flera kanaler.


REGION SYD

Dig-Indie

Tävlande: Jacob Braun, Cormac Cahill , Lino Remmen, Tibor Gencel och Per Olof Hall

Dig-Indie is a mobile application, which will allow artists to sell their music at concerts and festivals.  This will provide artists with a digital revenue stream at live shows, and will provide fans with a way to purchase music, and interact with their favorite bands.  This will replace inefficient CD sales at concerts, and allow artists to keep a larger share of revenue than with other digital distribution methods.

 Photago

Tävlande: Filip Larsson och Jenny Bengtsson

Photago är en modern och användarvänlig tjänst för att samla foto från flera användare i ett gemensamt fotoalbum. Perfekt för festen, resan eller eventet. Ladda upp, titta och ladda ner foto både via webbsidan och via Photago appen. På Photago samlar du dina fotominnen tillsammans med dina vänner!

 

REGION VÄST

BoDeal

Tävlande: Camilla Östberg

Sveriges nya annonsmarknad för bostadsrätter, köp och sälj utan mäklare. På BoDeal kan du samla hela din bostadsrättsaffär, du får tips och inspiration kring allt från annons till budgivning och avtal. Det har aldrig varit enklare att köpa och sälja själv.

Meal Jungle

Tävlande: Johan Zaya, Pontus Sahlberg, Daniel Koning och Johan Karlsson

Meal Jungle är en webb- och mobilbaserad applikation som hjälper användare att utforska mat och restauranger beroende på var de befinner sig. Med applikationen kan du söka efter, navigera till, eller rekommendera matställen. Dela dina matupplevelser med dina vänner, skapa lunch- och middagsgrupper och ta del av exklusiva erbjudanden.


REGION ÖST

Studentlänken

Tävlande: Fredrik Hjorth och Adrian Swartz

Affärsidén bygger på att koppla ihop talangfulla studenter med attraktiva arbetsgivare genom digitala kanaler. Genom en ny innovativ matchningstjänst kan vi koppla ihop rätt företag med rätt talanger, och på så sätt förenkla anställningsprocessen för både arbetsgivare och studenter. Behovet av högkompetent arbetskraft växer kraftigt - och då också behovet av nya sätt att nå ut till dem. Studentlänkens vision är att vara den självklara digitala arenan där arbetsgivare och studenter möts

Comparific

Tävlande: Marcus von Schéele, David Wennström, Andreas Lundblad och Gabriel Kratchmer

Hur många gånger har du fått hem mobilfakturan och undrat om du blivit lurad? Comparific är en mobilapplikation som hjälper dig veta vilket mobilabonnemang som passar dig bäst utifrån hur du verkligen använder din telefon. När du kör igång Comparific tar appen på några sekunder fram hur mycket samtal, sms och datatrafik du använder och räknar sedan ut vilket abonnemang som passar just dig bäst!


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Venture Cup är Sveriges ledande tävling för de som vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag. Venture Cup genomför varje år två rikstäckande tävlingar för entreprenörer med syfte att hjälpa med utveckla sin affärsidé och stata företag. Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. Via en genomtänkt process med handledning och feedback från experter, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande tillväxtföretag. Hittills har över 12 700 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till företag. www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt