Gå direkt till innehåll
Venture Cup delar ut pris på MegAward till Årets Startup i Mediebranschen

Pressmeddelande -

Venture Cup delar ut pris på MegAward till Årets Startup i Mediebranschen

På MegAward under Mediedagarna i Göteborg den 7-8 april delar man i år ut pris till Årets Startup i Mediebranschen. Venture Cup, Sveriges ledande tävling för affärsidéer, är en av prisutdelarna. 

Sverige har länge varit ett kreativt och entreprenöriellt land. På senare år har det blomstrat av nya satsningar inom mediebranschen och Venture Cup ser årligen en ökning på idéer inom tävlingskategorin Webb, Mjukvara & Media. 

I år satsar Mediedagarna i Göteborg extra på startups och när ett pris initierades för Årets Startup i Mediebranschen var Venture Cup, som etablerad startuptävling, naturligtvis intresserade av att delta i utmärkelsen. Tillsammans med Meg premierar man entreprenörskap och idéer som på ett unikt och innovativt sätt utvecklat en produkt eller tjänst inom media och kommunikation. Årets Startup inom mediebranschen presenteras utöver Venture Cup tillsammans med Di Digital, GLab21 & Nyheter24-gruppen. 

– Jag ser verkligen fram emot att få identifiera och uppmärksamma de fantastiska startups som just nu håller på att göra succé i mediebranschen, säger Anam Cara Ardeshir från Venture Cup, som är en av jurydeltagarna. 

I juryn sitter även Douglas Roos, Styrelseordförande Nyheter24‐gruppen, Daniel Goldberg, Redaktör DI Digital och Peter Kurzwelly, Founder GLab21

Vinnaren får fri kontorsplats på GLab21 under 6 månader, möjlighet att i Digitalpodden beskriva sitt bolag för 10.000 lyssnare och ett annonsvärde om 50 000 kr i Nyheter24. Venture Cup ger vinnaren Startup Package – en samling av de tjänster som en entreprenör behöver för att lyckas. Paketet innehåller bland annat tjänster inom omvärldsbevakning, marknadsundersökningar, fakturering och bank.

Deadline för nominering är 12 februari. Nominera en startup här!

Frågor hänvisas till:
Anam Cara Ardeshir
076-101 59 91
anamcara.ardeshir@venturecup.se 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Venture Cup är Sveriges ledande tävling för de som vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag. Venture Cup genomför varje år två rikstäckande tävlingar för entreprenörer med syfte att hjälpa med utveckla sin affärsidé och starta företag. Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. Via en genomtänkt process med handledning och feedback från experter, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande tillväxtföretag. Hittills har över 13 000 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till företag. www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt