Gå direkt till innehåll
Venture Cup kör igång nytt tävlingsår!

Pressmeddelande -

Venture Cup kör igång nytt tävlingsår!

Venture Cup är en ideell organisation som med en affärsplanstävling som verktyg vill öka tillväxtföretagen samt bidra till ökat intresset för entreprenörskap i Sverige. Tävlingen sker en gång per år och har sedan starten 1998 vuxit till en av världens största affärsplanstävlingar i sitt slag. Tävlingen är uppdelad i tre moment och målet är att kunna ladda upp sin färdiga affärsplan. I varje steg, affärsidé, utkast affärsplan och slutligen affärsplan, lämnar vår professionella expertjury sitt utlåtande och ger konstruktiv feedback.

Nytt för i år är "Studentpriset" som kommer att delas ut till de studenter som har den bästa affärsplanen på regionfinalen i maj nästa år. Under det här tävlingsåret är det även dags för region Öst att återigen stå som värdar för den stora Sverigefinalen som kommer gå av stapeln i början på juni.  

Lisa, som arbetar som marknadsansvarig för region Öst säger så här om starten på det nya tävlingsåret:

"Jag är ute mycket på universiteten och även en del andra skolor i regionen och märker av ett stort intresse för entreprenörskap och av att vara med i tävlingen i år. Och jag tror att detta kommer visa sig på antalet bidrag som kommer in."

Några av våra tidigare deltagare säger så här om entreprenörskap och att delta i tävlingen:

"Att medverka i Venture Cup innebär att man som deltagare erbjuds assistans och riktlinjer som kan underlätta skrivandet av affärsplanen. Att starta eget är en utmaning, men samtidigt det roligaste som finns!" säger Karin Fahlström från Grooming.

Läs mer om tävlingen och anmäl dig på www.venturecup.se/ost

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup genomför varje år en rikstäckande affärsplanstävling som med tiden har vuxit till världens största i sitt slag. Via en genomtänkt process med handledning, feedback, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande företag. Hittills har över 10 000 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till bärkraftiga företag. Under tävlingsåret 2009/2010 deltog ca 1000 affärsidéer.

Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. www.venturecup.se

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd & Nord 073 143 25 01
Joelle Abou Khalil

Joelle Abou Khalil

Presskontakt Marketing & Event Region West & East 076 101 59 92