Gå direkt till innehåll
Vinnare av Innovationskraft 2023 Region Väst: DREV!

Pressmeddelande -

Vinnare av Innovationskraft 2023 Region Väst: DREV!

Möt DREV, ett innovativt teknikföretag som revolutionerar batteri-tillverkningsindustrin. Med fokus på säkerhet, effektivitet och hållbarhet utvecklar DREV banbrytande rengöringslösningar som samlar in farliga och värdefulla material, eliminerar vattenanvändning och innehåller avancerade AI-system för att säkerställa konsekvent högkvalitativ rengöring. Deras lösningar tar itu med hållbarhetsfrågor och förbättrar säkerheten och effektiviteten i batterifabriker, vilket ger industrin möjlighet till en mer hållbar framtid. På prisutdelningen i Innovationskraft 2023 - Region Väst den 22 juni hos Företagarna i Göteborg prisades DREV för sin innovativa idé och blev de lyckliga vinnarna av Innovationskraft 2023 i Region Väst och 40 000 kronor samt 1-års gratis medlemskap hos Företagarna.

Juryns motivering:

"Med en marknadsnära produkt som löser flera akuta hållbarhetsutmaningar har teamet bakom bolaget visat på stor handlingskraft. Vinnaren har goda förutsättningar att snabbt ta sin produkt till marknad och visa tillväxt."


Hur kom ni på idén?

– "Gigafabriker är världens största byggnader. På grund av den enorma storleken på dessa anläggningar, de operativa utmaningarna för de anställda är många och omfattande. Efter att ha arbetat i en av världens största batteritillverkare, fick jag veta att en av deras viktigaste utmaningar är att ta bort farliga batterimetaller och fukt från det torra och rena produktionsutrymmen med högkvalitativa kontrollspecifikationer."

Vad betyder vinsten för er på DREV?

– "Att vinna Innovationskraft ger oss en enorm möjlighet. Vi tror att nätverksmöjligheter, varumärkesmedvetenhet och erkännande av affärsidéer kommer att hjälpa oss länge sätt. Vi ser också fram emot att inspirera unga entreprenörer att nå sina mål." – Arelys Sosa, grundare och VD, DREV AB

Här hittar du DREVs Linkedin-profil.
Team: Arelys Sosa, Kent Moore, Anna Sheridan och Saieesh Nayak.

Stort grattis säger vi till DREV!

INNOVATIONSKRAFT är ett gemensamt initiativ och ger möjligheten för entreprenörer och intraprenörer att få feedback, hjälp att utveckla och omsätta sin affärsidé i verklighet. Innovationskraft är en satsning där Venture Cup tillsammans med samarbetspartners letar efter INNOVATIONSKRAFT i dess rätta bemärkelse. Tävlingen har pågått i både region Väst och Syd. I Väst tillsammans med Företagarna, Almi Företagspartner, Business Region Göteborg och EKN, och i Syd tillsammans med Företagarna, Almi Företagspartner och EKN.

Ämnen

Kategorier


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 18 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll