Gå direkt till innehåll
Vinnarna av Sveriges Topp20 bästa affärsidéer Region Nord

Pressmeddelande -

Vinnarna av Sveriges Topp20 bästa affärsidéer Region Nord

Topp20 är evenemanget som prisar Sveriges bästa affärsidéer. Varje år arrangerar Venture Cup tävlingen IDEA som syftar till att främja entreprenörskap och lyfta bra och tidiga affärsidéer. I år kom det en bit över 150 bidrag, där samtliga bidrag har gått igenom en screening jury samt en regional jurygrupp. Till slut har fem vinnare utsetts i de fyra regionerna och tillsammans utgör de listan över Topp20 Sveriges bästa affärsidéer 2023.

Läs mer om vinnarna nedan från region nord:

Alga Insulation

Här hittar du Alga Insulations pitch.

Team: William Khzouz och Janna Naser

Berätta kort om er idé:
"Alga Insulation arbetar med att förverkliga vår innovation, som är ett miljövänligt och hållbart alternativ till dagens isoleringsmaterial. Vi är måna om att rena Sveriges ständer från alger som för närvarande inte har någon lönsam tillämpning. Genom en innovativ process ska denna resurs omvandlas till isolering i byggnationer. Vi strävar efter att rensa stränderna, bidra till en hållbarare byggindustri och varmare hem!"

Vad betyder vinsten för er?
"Att komma Topp 20 i Venture Cup IDEA är för oss är ett erkännande av vårt engagemang för ekologisk hållbarhet och vårt arbete med att förändra branschen. Det innebär att vår vision och insatser för att utveckla en produkt som inte bara är effektiv och innovativ, utan också ekologiskt fördelaktig uppskattas. Detta pris är inte bara en utmärkelse utan en bekräftelse på att vi går i rätt riktning för att skapa en mer hållbar framtid. Det ger oss också möjlighet att stärka vårt företags trovärdighet som en pionjär inom hållbara lösningar och möjliggöra fortsatta investeringar i forskning och utveckling för att förbättra vår produkt. På så sätt stödjer det vår strävan efter att göra en positiv inverkan på planeten och samtidigt möta behoven på byggmarknaden."

DIT Egnahem

Här hittar du DIT Egnahem pitch.

Team: Karina Suter Winter och Kasimir Suter Winter

Tell us briefly about your idea:
"DIT Egnahem seeks to revolutionize the housing market with sustainable, DIY, customizable home kits, leveraging local manufacturing and cutting - edge eco - materials for a greener future."

What does the win mean to you?
"Winning this prize means alot to us. The recognition validates the project's innovative approach and potential impact, serving as a motivational boos t and opening avenues for further development and collaboration which we need to realize this vision."

NESP

Här hittar du NESPS pitch.

Team: Dana Ali, Selim Hjorthall och Hama Jamal

Berätta kort om er idé:
"NESP är en app för fotbollsspelare med ambitiösa mål - Gör mental träning till en daglig vana med en unik touch av gamification. Mental träning för ambitösa fotbollsspelare med en unik touch av gamification."

Vad betyder vinsten för er?
"Fantastiskt! Det fungerar som ett bevis på att mitt arbete inom området faktiskt löser verkliga problem och att jag inte är helt ute och cyklar."

Toytech

Här hittar du Toytechs pitch.

Team: Ridwan Omer

Berätta kort om er idé:
"Toytechs vision är att inspirera barn till programmering och teknik från tidig ålder. Vi erbjuder workshops med fokus på blockprogrammering och verktyg som Micro:bit, Swift och Scratch. Vi löser problemet med bristande teknikintresse hos barn, minskar ojämlikheten inom teknikbranschen, kopplar till läroplanen och bidrar till att fylla bristen på programmerare. Vi vill skapa en mer inkluderande och teknikkompetent framtid."

ZenZone

Här hittar du ZenZone pitch.

Team: Johanna Sandström och Mimmi Johansson Sandström

Berätta kort om er idé:
"Antalet sjukskrivningar på grund av stress är idag på en rekordnivå i Sverige. Att ha en plats på arbetet att kunna återhämta sig på är därför väldigt viktigt. Och det är därför vi grundade ZenZone, för att hjälpa anställda att förebygga stress och utmattning på arbetet genom att ge rätt förusättningar till återhämtning. Med ZenZone kan personal kliva in i ett ljudisolerat, portabelt avslappningsbås och guidas genom olika avslappningsövningar som meditationer, andningstekniker eller bara sitta i stillhet till naturljud i 5-10 minuter för att sedan återgå till arbetet med ökat fokus och lugn."

Vad betyder vinsten för er?
"Det ger oss en bekräftelse på att idén är hållbar, genomförbar och aktuell. Vinsten hjälper oss även att skapa nya kontakter, kunna söka bidrag och lån för att få den här idén till verklighet".

Ämnen


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 18 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll