Gå direkt till innehåll
Fotograf: Patrick Swenman, GreenNisch Media AB
Fotograf: Patrick Swenman, GreenNisch Media AB

Pressmeddelande -

Vinnarna av Sveriges Topp20 bästa affärsidéer Region Väst

Topp20 är evenemanget som prisar Sveriges bästa affärsidéer. Varje år arrangerar Venture Cup tävlingen IDEA som syftar till att främja entreprenörskap och lyfta bra och tidiga affärsidéer. I år kom det en bit över 150 bidrag, där samtliga bidrag har gått igenom en screening jury samt en regional jurygrupp. Till slut har fem vinnare utsetts i de fyra regionerna och tillsammans utgör de listan över Topp20 Sveriges bästa affärsidéer 2023.

Tisdagen den 5 december hade region Väst prisutdelning på We App i Göteborg. Elin Stark från Almi var moderator och We App eventpartner. Fem vinnare i tävlingen IDEA 2023 gick upp på scen och tog emot pris.

Läs mer om vinnarna nedan:

Archeri

Här hittar du Archeris pitch.

Team: Linnéa Odqvist, Hassan Jaber, Ebrahim Balouji, Karl Bäckström och Johan Rådemar

Tell us briefly about your idea:
"Archeri can inform the power grid operators about the ir real - time, and future grid capacity, completely without hardware."

What does the win mean to you?

"It means a lot to us! The team has always strongly believe d in the business idea, strategy and team , but finding out that other do too has been amazing. To compete in Venture Cup IDEA made us believe in it even more and increased our motivation to take it to the market. Thanks for all the fantastic feedback and recognition."

Findlr

Här hittar du Findlrs hemsida.

Team: Hugo Billkrantz, Alexander Sing och Emil Jonsson

Berätta kort om er idé:
"Findlr är en plattform utformad för att underlätta sömnlösa förbindelser mellan hyresgäster och fastighetsägare. Findlr syftar till att förenkla matchningsprocessen vid fastighetssökande utan några förhandsrisker för någon av parterna. Det som särskiljer Findlr från konkurrenterna är vårt obevekliga fokus på att prioritera behoven hos både fastighetsägare och hyresgäster."

Vad betyder vinsten för er?

"Vinsten innebär en bekräftelse av att idén har relevans och öppnar upp vägar för framtiden samt ger en kvalitetsstämpel för oss som bolag."

Flick

Här hittar du Flicks hemsida.

Team: Alice Anglesjö

Berätta kort om din idé:
"Flick är en app som ska göra hälsa och välmående roligt för gamers genom att blanda gamification med beprövade koncept kring hur man bygger bra vanor. Med det erbjuder Flick ett hållbart sätt för företag inom spelbranschen att marknadsföra sina erbjudanden samtidigt som de bidrar till en förbättrad hälsa hos sina spelare."

Vad betyder vinsten för dig?

"Det är ett kvitto på att andra än jag själv tycker jag är något på spåren. Det blir en motivation att fortsätta satsa på idén!"

Korall

Här hittar du Koralls pitch.

Team: Artin Abiri, Hugo Boccara och Anna Lundberg

Berätta kort om din idé:
"En lösning som kan fånga in CO2 från atmosfären, vilket kan hjälpa oss i vår resa mot netto - noll klimatavtryck. Vi har en så kallad Direct Air Capture teknologi, vilket är en vätska som består av kemikalier som, så snart de kommer i kontakt med luft, aktivt börjar fånga in koldioxid och kapsla in det inom vätskan."

Vad betyder vinsten för dig?

"Vinsten innebär självklart jätte mycket för oss. Det är otroligt roligt att få ett bevis på att det vi gör faktiskt är viktig och att det finns folk där ute som tror på idén. Det skapar ökad motivation inom teamet och får verkligen oss att vilja fortsätta arbeta på detta!"


seaqure labs

Här hittar du seaqure labs pitch.

Team: Fred Andersson, Johan Henriksson, Johan Åkerberg, Sajjad Karimi och Mohsen Parchimi

Tell us briefly about your idea:
"We use waste streams to produce an innovative nutritious fish-feed that is protein rich, adaptable and can be produced anywhere."

What does the win mean to you?
"It is a great verification of the business potential and one of many milestones that we are achieving."

Ämnen

Kategorier


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 18 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll