Gå direkt till innehåll
Vinnarna i Regionfinal Syd för Venture Cup STARTUP 2019
Vinnarna i Regionfinal Syd för Venture Cup STARTUP 2019

Pressmeddelande -

Vinnarna i Venture Cup Syd imponerar med innovativa hälsolösningar

Regionfinalen på AF-borgen i Lund lockade drygt 100 besökare inom entreprenörsvärlden, och nu är vinnarna klara i Venture Cup STARTUP 2019! Förutom att dela på en prispott till ett värde av nära en kvarts miljon kronor direktkvalificerar de sig till Sverigefinalen i Göteborg den 24 september där de tävlar mot entreprenörer från hela landet.

De fyra vinnarna som korades var Mylla Matmarknad, MEDARCA, HeroSight och Innovosens som därmed gick hem med en prischeck på 50 000 kr vardera. Förutom prisutdelningen, så riktades även kvällens fokus mot de tävlandes gemensamma nämnare; de har alla affärsidéer som går att koppla till de 17 globala hållbarhetsmålen.

- Det är spännande att se att alla vinnare för året har en stark hälso- och ekonomisk koppling. Mylla Matmarknad ser till att bonden som producerar maten som vi äter får en skälig lön. Medarca och HeroSight presenterar båda sätt för att få ner kostnaderna inom vården vilket kommer att frigöra mänskliga resurser. Jag är säker på att Innovosens sensor kommer att revolutionera diabetesvården framöver och göra framtiden för personer med diabetes enklare, säger Marie Greco, Regionansvarig på Venture Cup Syd.

Att på olika sätt underlätta och tillgängliggöra hälsosamma val för sjukvården eller den enskilda individen är en gemensam nämnare bland vinnarna.

- Vår mission bygger på att vi når ut till så många som möjligt, för att kunna skapa så positiv klimatpåverkan som möjligt. Venture Cup är ett sätt för oss att nå ut till fler, och att hitta nätverk med kompetens och personer som kan hjälpa oss i det arbetet, säger Maria Richardsson, som vann priset Best Traction tillsammans med teamet för affärsidén Mylla Matmarknad.

Efter sommaren är det dags för alla regionala vinnare att tävla mot varandra på Sverigefinalen om bland annat den prestigefulla titeln Startup of the year.

Anmäl dig till Sverigefinalen i Göteborg den 24 september redan nu:

https://venturecupsverigefinal.confetti.events/

Här är samtliga vinnare i STARTUP 2019, region Syd:

Best Traction- Vinnare: Mylla Matmarknad

En ny typ av matbutik, där du kan handla direkt från producenterna. Samma bekvämlighet som en vanlig mataffär, men med bättre transparens, färskare varor och bättre betalt för producenterna. Ett enkelt sätt att handla mer klimatsmart helt enkelt.

- Vinsten är en fin och värdefull bekräftelse av vår idé, och som vi med glädje skulle dela tillsammans med alla de producenter som vi jobbar tillsammans med och som ställt upp på oss under vår uppstartsperiod, säger Maria Richardsson.

Team: Maria Richardsson, Petter Wärnsberg och Rickard Sandahl

Ort: Malmö

Game Changer - Vinnare: HeroSight

Med HeroSights Augmented Reality-mjukvara som ett pedagogiskt verktyg blir det enklare att genomföra simuleringsträning i akutsjukvård.

- Vår vinst i Venture Cup en fantastisk möjlighet att nå ut till nya samverkansmöjligheter samtidigt som vinstsumman skulle snabba på vår interna testutveckling och ta oss närmare både marknad och investeringar, säger Daniel Kindstrand

Team: Daniel Kindstrand, Daniel Pejcinovski och Joseph Cherry

Ort: Malmö/Karlskrona

Impact Maker - Vinnare: MEDARCA

MEDARCA minskar kostnaden för medicinhantering och och frigör värdefull tid för vårdpersonalen med ett skåp som automatiserar delar av medicinhanteringen i äldrevården.

- Vi har nyligen startat processen med att få in finansiärer och då är värdet av en nominering till väldig nytta. Finansiärerna ser att lösningen är genomlyst av ett oberoende professionellt råd vilket gör det lättare för dem att förstå sitt eget intresse för produkten, säger Lars Malmgren.

Team: Lars Malmgren, Anders Sjöström, Per Ola Ingvarsson, Leif Persson

Ort: Malmö

Student Superstart - Vinnare: Innovosens

Innovosens erbjuder en lösning för övervakning av blodsockernivåer genom mätningar av bl a svett och andra komponenter, som inte kräver blodprovstagning.

- Vi är otroligt glada att vinna! Venture Cups pris betyder mycket för oss, och ger oss rätt råd, stöd, nätverk, hype, presitge och PR, tillsammans med prispengarna.

Team: Sirisha Adimatyam, Poorna Dronamraju, Sharok Kimiaei, Christian Christiansen och Lena Oscarsson

Ort: Staffanstorp/Stockholm/Hornholm (Danmark)

Lärosäte: Lunds Universitet

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup is the competition for the entrepreneurs of tomorrow. Our purpose is to connect people with ideas with experts and the crowd, to ignite the creation of new businesses and empower the growth of Sweden. We are a nonprofit organization, and open to everyone who wants to test their business ideas. Thanks to our financial partners, we each year donate 1, 2 million SEK to creative ideas with long-term sustainable growth and verified demand from customers. Venture Cup was founded in 1998 at the initiative of McKinsey & Company in collaboration with Chalmers University, Gothenburg University, and Innovationsbron. Venture Cup is supported by all the great universities in Sweden and is run in partnership with the private and public sectors. Since the beginning in 1998 over 15 000 business ideas have competed and about 30 % of the ideas have become businesses. Read more onwww.venturecup.se

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Sandra Lunman

Sandra Lunman

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Väst 0761015992
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd

Relaterat innehåll