Gå direkt till innehåll
Yngsta deltagaren någonsin och antalet bidrag ökar igen i Venture Cup Öst!

Pressmeddelande -

Yngsta deltagaren någonsin och antalet bidrag ökar igen i Venture Cup Öst!

Igår, 2 november var det deadline för Venture Cups första tävlingsmoment – Affärsidé. Venture Cup Öst har fått in fler bidrag för varje år sedan 2007 och i år var inget undantag. Hela 211 unika bidrag har kommit in. Och i år med den yngsta deltagaren någonsin - bara 12 år gammal. Nu väntar juryn spänt på att få bedöma och välja ut de 10 vinnande bidragen.

För att vara med och tävla i Venture Cup krävs egentligen bara två saker – drivkraft och en affärsidé. Du får sedan hjälp att ta din idé vidare med hjälp av skriftlig feedback på allt material du lämnar in, handledning, utbildning och inspiration. När man lämnat in i första steget är det dags att fortsätta utveckla affärsidén till en affärsplan och lämna in även i moment 2, som har deadline 8 februari. Där kan även nya deltagare komma in i tävlingen och man tävlar om en prispott på totalt 350 000 kronor i regionfinalen.

Men först är det dags för Venture Cup Östs jury att läsa och bedöma bidragen i moment 1. Deras tuffa uppgift är att välja ut de 20 nominerade bidrag som går vidare till prisutdelningen i december där 10 unika affärsidéer står som vinnare.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup genomför varje år en rikstäckande affärsplanstävling som med tiden har vuxit till världens största i sitt slag. Via en genomtänkt process med handledning, feedback, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens tillväxtföretag. Hittills har över 10 000 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30% procent utvecklats till bärkraftiga företag. Under tävlingsåret 2009/2010 deltog ca 1 000 unika bidrag, varav 306 i region Öst.

Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. Läs mer om Venture Cup och hur du anmäler dig till tävlingen på www.venturecup.se.

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd & Nord 073 143 25 01
Joelle Abou Khalil

Joelle Abou Khalil

Presskontakt Marketing & Event Region West & East 076 101 59 92