Blogginlägg -
Alumnibloggen: Kriskonsulterna
Min resa med Kriskonsulterna började under tiden som student, då jag gjorde min praktikperiod på en säkerhetsavdelning på en kommun i norra Sverige. Mitt uppdrag blev att utveckla krisplaner till samtliga grundskolor i kommunen. Och där kom startskottet till min affärsidé.
Jag är som sagt akademiker i botten (filosofie masterexamen), har ingen nämnvärd tidigare erfarenhet från praktiskt arbete med krishantering men ändå har jag startat företag inom området.
För mig har det varit väldigt tydligt under hela min resa som företagare att det ska finnas en tydlig koppling mellan akademi och näringsliv i allt som Kriskonsulterna gör, vilket har resulterat i att jag samarbetar med ett forskningscenter för att implementera senaste rön i mina tjänster. Målet med företaget är att höja medvetenheten om krishantering och krisberedskap i både privat och offentlig sektor: att bli efterklok på förhand.
Jag startade Kriskonsulterna när jag var 21 år gammal. Idag är jag 24. Det har absolut inte varit en dans på rosor att starta ett företag i en bransch och en sektor som både är traditionell och mansdominerad, utan det har inneburit många utmaningar och prövningar för att komma dit där jag är idag.
Det är ibland ett tvåeggat svärd att bestämma sin egen arbetstid eftersom det ibland vara svårt att sätta gränser men när det väl fungerar är det ett fantastiskt sätt att arbeta. Det ställer också höga krav på min egen karaktär, eftersom det är jag själv som avgör hur jag ska spendera min tid. Det finns ingen att ”skylla på” när saker och ting inte går som de ska, det finns inte heller någon som ger order om vad som ska göras utan ansvaret ligger alltid på mig själv som entreprenör att göra rätt saker, i rätt tid, av rätt orsaker. Samtidigt tycker jag att en av de bästa sakerna med att vara sin egen är alla utmaningar som jag ställs inför. Jag får hela tiden utmana mig själv och lära mig nya saker.
Jag älskar att tävla, så tävlingar av olika slag har varit en röd tråd för att ständigt fortsätta utvecklas och se hur långt jag kan nå.
Deltagandet i Venture Cup var väldigt viktigt för att jag skulle få ett erkännande att min idé var hållbar och något som behövdes på marknaden. Den stora belöningen fick jag två år senare, när jag i oktober 2013 fick pris som Årets Unga Företagare i Jämtland/Härjedalen.