Gå direkt till innehåll
Alumnibloggen: LINQER

Blogginlägg -

Alumnibloggen: LINQER

2012 var vi med och tävlade I VentureCup. Vi kom inte vidare, men företaget fortsatte att utvecklas. På den tiden kallade vi projektet Imago Networks och vår idé handlade om att bygga en starkare relation mellan näringsliv och studentvärld. Mycket har hänt sedan dess men grundtanken är densamma, även om namnet nu är LINQER. Tillsammans med holländska mjukvaruföretaget Optimizers rekryterade vi tidigt duktiga studenter som fick en första väg in i arbetslivet. Optimizers var precis den kund vi letade efter; ett företag som såg möjligheterna hos studenter och vågade satsa på unga hungriga talanger. Genom vårt nätverk av talanger lyckades vi hitta precis de talanger Optimizers sökte. Sedan dess har vi fortsatt utvecklas, teamet har förändrats men grundtanken kvarstår; att genom ett väl integrerat nätverk i studentvärlden hitta de bästa talangerna och ge våra kunder möjligheten att upptäcka dessa före någon annan.

2014 tog vi in två nya delägare, en med mångårig erfarenhet av att driva stora bolag inom 
IT-sektorn och en med bakgrund från att bygga nätverk i studentvärlden, med en utbildning inom HR och Teknik. Sedan dess har det rullat på och nu rekryterar vi unga och ambitiösa talanger till flera spännande uppdragsgivare, med ett stort fokus på att hitta attraktiva möjligheter för de bästa studenterna. Under de sista månaderna har vi verkligen fått ett break och nu ser framtiden ljus ut. Nu ser vi också ett uppsving för just företag nischade som talangjägare och där ligger vi helt rätt i tiden.

Att slå sig in i en mogen bransch som rekryteringsbranschen har varit en enorm utmaning, men vi har märkt att vår modell som bygger på nätverk och referenser verkligen har visat sig vara precis rätt. Utan rätt partners och utan rätt personer som vågat satsa på oss hade vi aldrig varit där vi är idag.

Nästa steg är att utveckla verksamheten vidare och bli den dominerande rekryteringskanalen i södra Sverige för företag som vill anställa ”young talents” med akademisk bakgrund inom IT. Vem skulle vara bättre rustade för denna resa än vi, ett företag som är byggt på just ungdomlig entusiasm, nytänkande och en stark drivkraft? Vi vet vilka personer som gör skillnad hos oss och just den insikten gör att vi vet precis vem vi ska rekrytera.

Allt gott,
Gustaf Straht och Linqer-teamet

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt