Gå direkt till innehåll
​Behind the scenes

Blogginlägg -

​Behind the scenes

Tänk att jag i år har arbetat som Regionchef på Venture Cup Väst i över 4 år, att arbeta med det jag gör är roligare än jag någonsin hade kunnat föreställa mig. Från att tidigare bland annat ha arbetat internationellt inom försäljning och marknadsföring på REC Group (http://www.recgroup.com/en), som är ett av världens största företag inom solenergibranschen arbetar jag nu på en organisation som hjälper andra människor att förverkliga sina drömmar, hur häftigt är inte det!

Till skillnad från REC Group är Venture Cup en organisation med enbart 15 anställda, men vilka anställda sen. Mina kollegor gör att det är kul att gå till jobbet varje dag, det personliga engagemanget som var och en besitter är fantastiskt inspirerande. Ingenting känns omöjligt och vi har en ”can do” attityd utan dess like trots begränsade resurser. Vi lever som vi lär våra entreprenörer och testar och utvärderar vår verksamhet kontinuerligt.

Som regionchef behöver jag ha förståelse för och vara insatt i verksamhetens alla delar. Jag arbetar med allt från större strategiska beslut till mindre beslut såsom hur vi bedriver tävlingen genom våra evenemang, vår poänggivande kurs et cetera. Min roll innebär att jag inte behöver vara bäst på allt, istället omger jag mig med medarbetare som besitter den kompetensen och på så vis kan jag behålla helikopterperspektivet.

För att sammanfatta min roll ytterligare så innebär den det roligaste jag vet, att möta och prata med människor. Jag möter människor på olika sätt varje dag, genom att motivera, engagera, följa upp och sätta upp mål. Variationen med mitt arbete och att veta att vi på Venture Cup bidrar till att förändra människors liv är värdefullt för mig och utvecklar mig som individ varje dag.

Men hur hamnade jag då på Venture Cup. Jag hörde talas om Venture Cup redan under min studietid på Karlstad Universitet (Karlstad är för övrigt också min hemstad och ja jag håller på Färjestad), där jag studerade marknadsrätt och marknadsföring. Under den här tiden reflekterade jag inte så mycket på om entreprenörskap var något för mig trots en dröm om att driva något eget. När jag sedan flyttade till Göteborg 2010 bestämde jag mig för att lämna in min affärsidé till Venture Cup (min sambo hade läst vår poänggivande kurs -Affärsplanering för Tillväxtföretag och rekommenderade Venture Cup till mig). Jag satt i publiken som tävlingsdeltagare på Venture Cups Startup night och blev otroligt inspirerad av de som arbetade på Venture Cup och inte minst av Alexander Hars, från Let’s Deal som berättade om sin fantastiska resa, och jag tänkte att vilket grymt jobb de har. Så vad hände sedan med min dröm om att driva något eget? Jo den drömmen ersattes av min dröm att arbeta på Venture Cup men vem vet någon gång när mina barn blir äldre och jag känner att tiden är inne så kanske jag tar upp min pausade dröm – att bli entreprenör.

Men till dess, hoppas jag få möjligheten att träffa dig för att prata om hur företaget du arbetar på, tillsammans med mig och mina kollegor, kan hjälpa ännu fler entreprenörer att förverkliga sin dröm.

Jag önskar er alla en underbar sommar

Med vänliga hälsningar
Christina 

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt