Gå direkt till innehåll
Alumnibloggen: FixEasy

Blogginlägg -

Alumnibloggen: FixEasy

Att vara entreprenör är en berg- och dalbana som heter duga och att utveckla en produkt är minsann inte det enklaste. Det vet Lena och Eddie Dyfverman som är skapare av den första produkten som FixEasy AB släpper idag den 1 oktober. FixCandle heter produkten och det var nästan exakt 2 år sedan Lena satt och försökte få ordning på ljusen i ljusstaken. Lena berättar:

– Det gick upp ett ljus för mig när jag, för säkert hundrade gången, försökte få ljusen att stå raka i min fina farmorsstake. Så här ska det ju inte behöva vara, tänkte jag. Inte nog med att det är fult med snedstående ljus, och enerverande att behöva fylla på staken med hushållspapper, knäckformar eller folie – det är ju farligt också. Man skulle ha något enkelt att fästa ljusen med… något kludd.

Och nu har kluddet blivit ett återanvändningsbart ljusklister i en supercool hylsa med en massa finesser, FixCandle.

Vinsterna i Venture Cup under sommaren har bidragit till framgången och det blev ett stort pådrag med stort intresse efter Venture Cup. Det har vi haft med oss under hela sommaren och hösten och vi har följt vår affärsplan även om det har blivit både besvikelser och hurrarop under vägen.

– Det som är den största utmaningen med att bygga företag är att få pengarna att räcka förstås. Med en tidsperiod på flera år från tanke till produkt så gäller det att man håller hårt i plånboken och väntar så länge som möjligt med de stora investeringarna. Att göra verktyg för plastdetaljerna är ett måste och ligger tidigt i logistikkedjan och det är också en stor kostnad. Allt annat som marknadsföring, trycksaker, förpackningar, fyllning av stift, packning och märkning görs så nära leveransdatum som möjligt. Och inte att förglömma, webshop och hemsida ska fungera dag ett.

– Vi vill erbjuda våra kunder både medel och inspiration för att skapa egna vackra ljuskreationer. Därför är det en självklarhet för oss att finnas tillgängliga i vår webshop, i butik, samt i sociala medier för inspiration. Detta är tre viktiga kanaler för FixCandle och vi ser fram emot en fortsatt utveckling av samtliga delar, säger Lena . Det har sedan länge funnits ett behov på marknaden som är både enkelt och säkert. I och med uppstarten av webshoppen lever vi upp till efterfrågan och ger kunder i hela Europa möjlighet att ta del av vårt sortiment under dygnets alla timmar.

Nu är FixEasy äntligen framme. Nu lanseras Framtidens lösning på Forntidens problem. Resan har bara börjat…


Alumnifakta

Namn på företag idag: FixEasy AB
Namn på bidrag i tävlingen:  FixCandle
Lagledare i tävlingen: Lena Dyfverman
VD idag: Lena Dyfverman
Omsätter: 0 sek idag (Produkten lanseras idag)
Antal anställda: 2
Ort: Göteborg
Tävlade i Venture Cup: 2015
Adress till hemsida: www.fixcandle.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll