Gå direkt till innehåll
Tracy vinnare av priset Student Superstart. Fotograf Mathilda Thudin
Tracy vinnare av priset Student Superstart. Fotograf Mathilda Thudin

Nyhet -

Crowdfundingsuccén Tracy prisad i Venture Cups Final

Startup-företaget Tracy som ger röst till våra fyrfotade vänner genom sin självlärande wearable, vann under Venture Cups Sverigefinal priset Student Superstart. Nu blickar teamet över Atlanten mot USA där de ska träffa flera stora hundföretag och potentiella investerare.

Startupen Tracy vars lösning kommer revolutionera relationen till människans bästa vän, kammade under torsdagskvällen hem priset Student Superstart och därmed en prispott på 50 000 kronor. Med hjälp av artificiell intelligens ger Tracys självlärande wearable din hund en röst. Genom att kartlägga din hunds dagliga aktivitet får du hjälp med att förstå din hunds behov och hälsostatus.

Vi använder AI för att kartlägga din hunds dagliga aktiviteter. På så vis kan du lära dig vad som är normalt och inte när det kommer till din fyrfotade vän. Tracy blir bara smartare och smartare ju mer data som samlas in eftersom den ständigt lär sig av den information som kommer in, säger Mikaela Pedersen, medgrundare till Tracy.

Venture Cups jury, bestående av välmeriterade personer från Sveriges näringsliv blev intresserade av Tracys lösning som ligger helt rätt i tiden och som riktar sig mot ett köpstarkt segment.

Det här är ett bolag som har tänkt igenom det mesta. Tydlig målgrupp, välpaketerat och en smart produkt som med tiden bara bli ännu smartare, säger Arash Gilan, medgrundare och Vice President för Viva Media Group och medlem i årets jury.

Även affärsängeln Anette Nordvall, som också satt med i årets jury, tycker idén ligger helt rätt i tiden:

– Svårt att inte relatera till sina hundar när man inte är med dem. Att med tiden kunna förstå hundens hälsa via AI känns oerhört framåt för att påverka hundens vardag. Att hundar inte kan prata eller människor inte kan skälla kommer vi närmare med i och med Tracy. Känns spännande, säger hon.

Framtiden ser lovande ut och redan nästa månad åker teamet till USA för att träffa flera stora hundföretag och etablera kontakt med investerare. Teamet ser att det finns en stor potential i strategiska allianser eftersom många skulle få stor nytta av den data som Tracys genererar.

Vi blir väldigt positivt bemötta när vi berättar om Tracy. Kombinationen av starkt konsumentfokus i teamet tillsammans med genialiska hårdvaru- och mjukvaruingenjörer är det som gör oss starka. Jag hade aldrig klarat det utan mitt otroligt grymma team från KTH, säger Mikaela Pedersen, medgrundare.

FAKTA

Startup: Tracy
Team: Artan Mansouri, Mikaela Pedersen, Lucas Rodes, Yasir Jedra, Petter Hultin, Allan Jacob, Jannis Papadopoulos & Linus Hagberg
Lärosäte: Kungliga tekniska högskolan
Pris: Student Superstart 2017
Ort: Stockholm

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Therese Olsson

Therese Olsson

Presskontakt VD/CEO Nationellt 076 895 87 13

Relaterat innehåll