Gå direkt till innehåll
Mbegusolar sätter laddningsstationer på andra sidan världskartan

Nyhet -

Mbegusolar sätter laddningsstationer på andra sidan världskartan

Mbegusolar erbjuder ren och förnybar energi till Kenya och dess mikro-entreprenörer. Företaget är en B2B2C plattform som hanterar ett nätverk av solkraftsdrivna laddningsstationer för telefoner över hela Kenya. Dessa stationer hjälper människor på landsbygden att driva sin verksamheter framåt. 

Idén är att tillförse Afrikanska mikro-entreprenörer med solkraftsdriven, ren och förnybar energi. På så sätt främjar Mbegusolar ett grönt alternativ till fossila bränslen. Mikro-entreprenören är exempelvis juice-försäljaren som marknadsför sig på Facebook eller skoförsäljaren som säljer skor via bilder på Whatsapp. Gemensamt för dessa är att de behöver internet i sin telefon, och telefonen behöver batteri för att fungera. Där kommer Mbegusolar in och levererar ett självförsörjande system som håller företags fundamentala verktyg i drift.

Vad är det unika med din/er idé som du tror gjort att den hamnat på Topp20?

Guess it’s our belief and commitment into the business idea that made us so far. We believe that only with sustainable innovations that by targeting both business and social objectives can we make a real difference that could last for long, säger Wenjing Yang på Mbegusolar.Gruppen bakom Mbegusolar ser vinsten i Venture Cup IDEA en nyckel till att få människor att upptäcka deras produkt. Förutom uppmärksamheten, publiciteten och möjligheterna som kommer med tävlingen så ser de deltagandet som ett betydelsefullt steg mot sina mål.


Idé:MbeguSolar

Team: Wenjing Yang, Abel Valko, Jessica Michelle

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Sandra Lunman

Sandra Lunman

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Väst 0761015992
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd

Relaterat innehåll