Gå direkt till innehåll
Mounid finalist i Innovationskraft

Nyhet -

Mounid finalist i Innovationskraft

Den första omgången av Innovationskraft, ett samarbete mellan Venture Cup, Företagarna Göteborg, Almi företagspartner, Näringslivsgruppen på Göteborg & Co och Business Region Göteborg, är avslutad och idag presenteras den tredje av fem nominerade i Innovationskraft: Mounid.

Vår nästa finalist är ingen mindre än Ida Näslund från Mounid som efter studier inom mönsterformgivning och tryck på textil har funnit entreprenörskapet. Det var svårigheterna i att hitta bra textilfärg som satte igång tankeprocessen som tillslut landade i algbläcket.

“Jag började klura på egna lösningar och alger fanns i tanken och när jag fick kontakt med en formgivare som jobbade med alger fick jag också ingång till forskare inom alger och kemi som gick igång på idén.” säger Ida Näslund.

Vidare berättar Ida att algbläcket har flera fördelar sett till både miljö och hälsa, bland annat dess förmåga att eliminera skadliga ämnen samt att det inte konkurrerar med odlingsbar mark. 

Planerna framöver är att, tillsammans med mode/textilföretag, lansera ett pilotprojekt som kan ge Mounid en knuff framåt i både färgtillverkning och kundtillväxt. 

Mounid är den tredje finalisten som vi presenterar för Innovationskraft. Nästa vecka presenterar vi de sista två finalisterna och den andra mars avslöjas vinnaren. Läs mer om Innovationskraft på www.inkraft.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Sandra Lunman

Sandra Lunman

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Väst 0761015992
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd

Relaterat innehåll