Gå direkt till innehåll
Ovulai finalist i Innovationskraft

Nyhet -

Ovulai finalist i Innovationskraft

Det är ingen tvivel om att 2020 satte sina spår på näringslivet och många blev tvungna att ställa om. Andra bestämde sig för att äntligen satsa på sin idé. Venture Cup och Företagarna Göteborg letar därför tillsammans med Almi Företagspartner, Business Region Göteborg och Näringslivsgruppen efter innovationskraft och ger dig som vill utveckla ditt företag en möjlighet att tävla om 50 000 kronor. Den 25 januari stängde ansökan och juryn har nu valt ut fem bidrag som tillsammans utgör finalisterna för Innovationskraft 2021.

Under kommande två veckor kommer här presenteras fem finalister. Först ut är Ovulai.

Vad som började i ett personligt behov av preventivmedel har idag resulterat i en affärsidé med fokus på att hjälpa livmoderbärare med oregelbunden menscykel att bli gravida, detta genom en fertilitet-tracker.

“Fertilitetsprodukterna på marknaden idag baseras nämligen på teknik och metoder som utesluter kvinnor med oregelbundna menscykler. Dessutom blir dessa kvinnor ofta rekommenderade av vården att maskera problemet med hjälp av artificiella hormoner istället för att ta sig an att lösa de underliggande problemen.” säger Kristina Stojanovic, Leyla Ali Dholey, Katarina Stojanovic och Sandra Liljeqvist som tillsammans driver Ovulai.

Härnäst planerar Ovulai att utveckla och lansera den första versionen av deras app. Genom en unik algoritm baserad på livmoderbärares cykler, syftar denna app till att hjälpa dessa att både se samband mellan livsstil och hormonhälsa samt identifiera fertila fönster.

“Vi är otroligt glada och hedrade över att bli utnämnda till en av finalisterna i Innovationskraft! Det var roligt att få pitcha framför juryn och vi är enormt tacksamma för den feedback vi fått.”

Ovulai är en av fem finalister i Innovationskraft. Kommande två veckor presenteras övriga finalister. 

Vinnaren av Innovationskraft för våren 2021 avslöjas den 2 mars. Läs mer på www.inkraft.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Sandra Lunman

Sandra Lunman

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Väst 0761015992
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd

Relaterat innehåll