Gå direkt till innehåll
Per Fransson från Musikmedel.se. Fotograf: Nicklas Sundström
Per Fransson från Musikmedel.se. Fotograf: Nicklas Sundström

Nyhet -

Pers tjänst låter musikläraren planera musiklektionen på 4 minuter

Att läraryrket upplevs som stressigt är inte en nyhet. Per Franssons affärsidé Musikmedel.se hjälper musikläraren att strukturera och planera sin lektion och på så sätt spara tid och minska stress.

Per Fransson, Umeå, är grundaren av Musikmedel.se som är ett av tolv startups som slåss om pris på Venture Cups regionfinal den 18 maj. Musikmedel.se är den professionella plattformen för musikläraren som undervisar klasser. Läraren kan njuta av lektionsplaneringar med material av högsta kvalitet och metodisk progression.

- Mitt första jobb som musiklärare var i Gnarp. Jag blev frustrerad över att alla musiklärare behövde uppfinna hjulet på nytt. Det fanns inget att luta sig mot, vilket det fanns i andra ämnen. Detta tände entreprenörselden i mig, säger Per.

Att starta företag är inget nytt för Per. Under studietiden på Piteå Musikhögskola startade han tillsammans med Jonas Strandgård Gitarrakademin.net där de undervisade gitarr över Skype-samtal. Detta blev senare Musikakademin som idag erbjuder fler instrument.

En långsiktig milstolpe är att Musikmedel.se ska vara den självklara lösningen för alla musiklärare. Den centrala idén är att reducera stress. Läraryrket är stressigt. Enligt Skolverket är mer än varannan lärare i Sverige oftast eller alltid stressade. Musikmedel.se gör lärare mindre stressade genom att läraren får vägledning i det komplexa läraryrket.

- Min plattform skulle i förlängningen kunna fungera för fler ämnen och även utanför Sverige, säger Per.

Short description about the idea in English:
Musikmedel.se is the professional platform for class music teachers. Enjoy lesson plans, with premium quality material and methodical progression. Here you find a solution for how to teach and measure all of the goals demanded by the curriculum.

FAKTARUTA
Namn på idén: Musikmedel.se
Personen bakom idén: Per Fransson
Lärosäte: Piteå Musikhögskola (LTU).
Region: Venture Cup Nord
Boendeort: Umeå
Hemort: Storuman

Kontakt:
Hillevi Lindelöf, regionchef, Venture Cup
hillevi.lindelof@venturecup.se, 072-211 63 64

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll