Gå direkt till innehåll
Sökandet efter parkeringsplats blev affärsidé

Nyhet -

Sökandet efter parkeringsplats blev affärsidé

Constantin Copaceanu har tröttnat på att cirkulera i oändlighet för att hitta någonstans att parkera. Detta blev startskottet till idén som snabbt och smidigt ska eliminera denna frustration.

Han kommer ursprungligen från Moldavien, men studier förde honom till Sverige och Malmö.
– Min farbror hemma i Moldavien är förmodligen min första förebild inom entreprenörskap, han driver ett mindre bolag, berättar Constantin.

Han spenderar sin tid på Minc i Malmö där han utvecklar sin affärsidé och studerar vid Jönköpings universitet. Saga City-idén föddes efter frustrerande försök att hitta parkeringsplats.
– Första gången jag började fundera på en lösning var vid en resa till Jakarta i Indonesien, att hitta parkering var minst sagt en utmaning.

Vid ett senare tillfälle upplevde Constantin samma problematik i Stockholm och satte därefter igång att fundera på allvar. Där är många parkeringsplatser som inte utnyttjas, som på hotell, vårdcentraler och andra kommunala platser. Tanken är att utnyttja detta till max. En prototyp till en algoritm som läser av utplacerade sensorer på tomma parkeringsfickor är under utveckling. Genom en app ska man kunna avläsa vilka platser som är lediga i din direkta närhet och enkelt betala och parkera.

Constantin är medveten om utmaningarna som väntar:
– Jag måste hitta samarbete med hårdvaru-utvecklare, kommuner, hotell och andra parkeringsplats ägare, men det finns väldigt stor potential, säger han.

FAKTARUTA
Namn på idén: Saga City
Team: Constantin Copaceanu
Ort: Malmö

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll