Gå direkt till innehåll
Max Hansson & Ian Rhys Jenkins
Max Hansson & Ian Rhys Jenkins

Nyhet -

​Teamet bakom den lilla skärmen

Med hjälp av en liten skärm, skapar teamet bakom CUUBE möjligheter för dig att exempelvis veta hur din krukväxt på kontoret mår. Kanske är den uttorkad och behöver vattnas? Skärmen har många användningsområden och kan placeras på mängder av olika objekt för att på så vis skapa en smart yta.

Det multidisciplinära teamet bakom idén CUUBE, som placerat sig på Venture Cups nationella top 20-lista, vill förbättra våra hem och kontorsplatser med hjälp av teknologi. Teamet har tagit fram en liten skärm som du fäster på ett objekt och skickar sensorisk information till. På så vis skapar du en smart ny yta genom att koppla upp ett objekt till sensorer och appar. Exempelvis kan det få dig att förstå hur din krukväxt mår och du kan även sätta upp en skärm vid ytterdörren för att se när du måste gå hemifrån för att hinna med nästa buss. Det sistnämnda var något som fick Ian Rhys Jenkins att börja formulera idén.

Jag arbetar ofta in i sista minuten och när jag sedan ska jag skynda mig till busstationen anländer jag ibland för sent och ibland för tidigt, men sällan har jag den perfekta tajmingen. Då tänkte jag: Jag borde ha en skärm någonstans i mitt hem så jag kan se när bussen kommer och lämna hemmet i rätt ögonblick, säger Ian Rhys Jenkins.

Teamet har kompetenser inom mjukvara, hårdvara och design och består av studenter från Göteborgs universitet och Chalmers. Grundaren Ian Rhys Jenkins tävlade med idén i GbgStartupHack 2016 och vann då pris för bästa design och därefter valde han att ta idén vidare i entreprenörskapstävlingen Venture Cup. Efter att ha hamnat på Venture Cups nationella topp 20-lista har teamet siktet inställt på en Kickstarter-kampanj.

FAKTARUTA

Idé: Cuube
Team: Ian Rhys Jenkins studerar software engineering och management på Göteborgs Universitet, Max Hansson studerar Computer Engineering på Chalmers, Jens Hultberg studerar Product Design på Chalmers, Omar Abu Nabah studerar på Chalmers. 
Ort: Göteborg 

Läs mer om tävlingen här: venturecup.se 

Här kan du läsa mer om tävlingen och ta del av alla idéer på Venture Cups Topp 20-lista: http://www.venturecup.se/top20/

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll