Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

2 maj presenteras heta kandidater till Västsveriges nästa tillväxtföretag

Tisdag 2 maj offentliggör Göteborgs kommunstyrelses vice ordförande Jonas Ransgård vilka affärsidéer som nominerats till affärsplane- och innovationstävlingens Venture Cups Västs regionfinal.
– Ung innovationskraft och ung företagsamhet är viktigt för framtida tillväxt och därmed nya arbetstillfällen, säger Jonas Ransgård som offentliggör de tio finalisterna i anslutning till Idétågets stopp på Göteborgs Central kl 15.30. Totalt har nästan 400 affärsidéer lämnats in till Venture Cup Väst i år.

Ungas idétåg är en del av Tillväxtverkets och VINNOVAs gemensamma program ”Ungas innovationskraft” vars syfte är att fler unga skall inspireras till att förverkliga sina idéer. Under våren besöker tåget 13 städer från norr till söder för att hjälpa unga att gå vidare med sin idéprocess. Utöver Jonas Ransgård kommer flera representanter från kommunstyrelsen att finnas på plats under offentliggörandet, samt flera av de nominerade företagen. Offentliggörandet sker på scenen i Idétågets biovagn kl 15.30 på Göteborgs centralstation.

- Initiativet från Tillväxtverket och VINNOVA att främja ungas innovationskraft är fantastiskt roligt och viktigt. Idétåget är en självklar plats för oss att presentera spjutspetsen av nya affärsidéer som skickats in till tävlingen. Att unga bär runt på affärsidéer råder ingen tvekan om, inte minst då Venture Cup i år haft en ökning av inskickade affärsidéer på 11% från föregående tävlingsår. Merparten av dessa är från just deltagare under 30år, säger Jonas Almeling, regionchef på Venture Cup Väst.

Av totalt 380 affärsidéer som lämnats in till Venture Cup Väst i år så har nu tio finalister plockats ut av en jury bestående av näringslivsexperter. Affärsplanerna utifrån kriterierna unicitet, tillväxtpotential, hållbarhet samt kvalitet på den skriftliga planen. 

Regionfinalen går av stapeln i Göteborg den 10/5 på Draken. Då delas pris ut i bästa affärsplan samt specialpriserna Energi & Miljöpriset, Mat & Hälsapriset och pris i Socialt Entreprenörskap. Utöver prisutdelningen bjuder kvällen på inspiration till entreprenörskap då flera alumniföretag gästar evenemanget och pratar om sin starta-eget-resa. I Venture Cups alumninätverk finns företag som Lensway, Destly samt Let’s deal.

Venture Cup är en av världens största affärsplanstävlingar med syfte att stimulera tillväxt i Sverige. Tävlingen är indelad i fyra regioner, öst, väst syd och nord. I varje region koras tre finalister som sedan går vidare till Venture Cups nationella Sverigefinal där de gör upp om titeln ”Sveriges nästa tillväxtföretag”. Sverigefinalen kommer i år att gå av stapeln på GöteborgsOperan i juni. 

Frågor hänvisas till:

Ann Svensson, Pressansvarig Venture Cup Väst

031-764 71 21, ann.svensson@venturecup.se

www.venturecup.se

Se även: www.ungasinnovationskraft.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup genomför varje år en rikstäckande affärsplanstävling som med tiden har vuxit till världens största i sitt slag. Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. Via en genomtänkt process med handledning, feedback, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande företag. Hittills har över 12 700 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till bärkraftiga företag. www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll