Gå direkt till innehåll
De första vinnarna i Venture Cups nya videopitchtävling för entreprenörer är nu korade!

Pressmeddelande -

De första vinnarna i Venture Cups nya videopitchtävling för entreprenörer är nu korade!

Interaktiv kollektivtrafik, nya möjligheter att nå mamma på nyårsafton, en tesil och ett billigt kontorshotell. Dessa är affärsidéer från Sveriges alla hörn som vann i Venture Cups nya nationella videopitchtävling för entreprenörer.

Venture Cup, Sveriges ledande tävling för den som vill utveckla sin affärsidé, har nu tagit fram vinnarna i det nylanserade momentet pitch. För att vara med och tävla i moment pitch är det en 60 sekunders videopitch som gäller, där budskapet riktar sig till potentiella kunder eller investerare.  Syftet med moment pitch är att låta deltagaren öva upp förmågan att kommunicera kärnan i sin affärsidé på ett slagkraftigt sätt.
- Vi skapade moment pitch utifrån en växande efterfrågan hos våra deltagare. Det finns otroligt många bra idéer därute, men det är inte alla som nödvändigtvis vill skriva ner dem. Detta är ett annat sätt att få feedback och tävla med sin idé. Förmågan att snabbt väcka intresse för sin affärsidé kan vara direkt avgörande, om du själv inte är övertygad om att din idé är bra, varför ska någon annan då bli det? säger Julia Selander, nationell tävlingsansvarig på Venture Cup. Pitchmomentet lockade till sig deltagare över hela landet och 146 bidrag lämnades in totalt. Vinnarna får alla tillgång till konsulttjänster till ett värde av 10 000 kronor som kan hjälpa dem att vidareutveckla sin affärsidé.

Nathalie Nylén blev utsedd till östra Sveriges bästa pitchare. Hon tävlade med sin affärsidé StartUp Crib, ett kontorslandskap i centrala Stockholm. Här kan entreprenörer hyra fast kontorsplats billigt mitt i stan och helt utan bindningstid, i en kreativ miljö med möjligheter att hjälpa varandra under första delen av företagets utveckling.

I Västsverige vann Dzana Damjanovic, Jens Kjellerup och Johan Wigelius från Chalmers vars vision är att hjälpa dig att nå fram med din nyårshälsning. Deras företag, wyberry Technologies, kan med hjälp av ny teknologi för trådlös överföring förhindra överbelastningar på telenätet. Som ett resultat kan du i framtiden alltid ringa din vän på nyårsafton eller i folkvimlet på festivalen.

Roozbeh Hashemi och Daniel Svensson från företaget D & R - R & D blev vinnare av pitchtävlingen i region syd med deras affärsidé om interaktiv kollektivtrafik eller, som de kallar det, Axi - en blandning av en taxi och buss som är bättre både för plånboken och miljön.

De tre civilekonomstudenterna Ebba Eriksson, Ida Brännström och Elin Hultqvist från Umeå Universitet tog hem vinsten i Venture Cup Nords videopitchtävling. Med sin innovativa te-sil presenterar de en klar och tydlig lösning på ett problem som säkert många känner igen sig i.

Här kan du se alla vinnande pitchar:


Vinnare Öst, StartUp Crib:

https://www.youtube.com/watch?v=Ss9g1ARN-5g


Vinnare Väst, wyberry Technologies:

http://www.youtube.com/watch?v=SRNcHunMS1Q


Vinnare Syd, D & R - R & D:

http://www.youtube.com/embed/H14zIpEMVg8


Vinnare Nord, YourCupofTea :

http://www.youtube.com/watch?v=SlYH61wN5Bw&feature=youtu.be


Bakgrund till moment pitch

Venture Cup har sedan 1998 bedrivit en tävling för entreprenörer med affärsidéer. Hösten 2012 gjordes tävlingsprocessen om utifrån undersökningar med tidigare tävlande och övriga intressenter. Tävlingen lanserade det nya momentet “pitch” som tillsammans med moment affärsidé och moment affärsplan utgör tävlingsprocessen.  


Vill du veta mer?

Kontakta Ann Svensson
Nationell marknadsgruppsansvarig
ann.svensson@venturecup.se
031-764 71 21
076-101 59 91

Ämnen

Kategorier


Venture Cup är Sveriges ledande tävling för de som vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag. Venture Cup genomför varje år två rikstäckande tävlingar för entreprenörer med syfte att hjälpa med utveckla sin affärsidé och stata företag. Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. Via en genomtänkt process med handledning och feedback från experter, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande tillväxtföretag. Hittills har över 12 700 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till företag. www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll