Gå direkt till innehåll
De har en nyckelroll i framtidens framsteg inom Life Science

Pressmeddelande -

De har en nyckelroll i framtidens framsteg inom Life Science

Med COVID-19 har hela världen fått inse vikten av att kunna studera biomolekyler för att effektivisera utvecklingen av nya vaccin och läkemedel snabbare och säkrare. Envues teknologi möjliggör ett unikt sätt studera och analysera biomolekyler och har därför förmåga att spela en nyckelroll i framtidens framsteg inom Life Science.

För forskning inom Life Science är studier och analyser av biomolekyler, såsom proteiner och DNA, avgörande för att kunna förstå sjukdomar och därmed utveckla nya läkemedel och vaccin. Problemet är att dessa kritiska biomolekyler befinner sig i nano-världen och är därför för små för att observera med våra ögon eller konventionella mikroskop. Därför åtföljs nuvarande metoder gällande biomolekyler flera svårigheter. En snabb teknik för att kunna studera biomolekylerna under helt naturliga förhållanden utan modifikationer och samtidigt kunna generera viktig information om biomolekylerna saknas därför.

Evenue Technologies är en utav tjugo idéer som tagit plats på Venture Cups årliga Topp20 lista av Sveriges bästa affärsidéer 2021.

Med Envues unika kombination av hårdvara och mjukvara, i form av ett mikroskop och nanofluidiskt chip, erbjuds bioforskare ett enkelt tillvägagångssätt för att träda in i nanovärlden och studera biomolekyler. Deras patentsökta teknologi tillåter användarna att utforska biomolekyler utan några modifieringar för att undvika bias, för att kunna hitta livsviktiga upptäckter. Detta är nästa-generations optiska mikroskop teknologi för att studera livets grundstenar - biomolekylerna!

Bolaget grundades från väldigt stor nyfikenhet och kunskap om fysik som pekade på ett tekniken borde vara möjlig. Idéen möttes då av motstånd - att det inte skulle fungera...men X antal timmar, veckor, dagar, månader och år senare grundades bolaget Envue Technologies från ett samarbete mellan studenter från Chalmers Entreprenörskola och forskare från Christopher Langhammers grupp.

Vad är framtidsplanerna för bolgaet?
"Vi vill erbjuda forskare rätt verktyg för att förstå och analysera biomolekyler. De kommande åren är planen därför att accelerera bolaget genom att expandera teamet med kompetenser inom t.ex. sälj-, mjukvaru-, och produktutveckling för att kunna öka värdet för kunderna. Vi vill utveckla en användarvänlig produkt med skandinavisk kvalitet och design, med kunder både nationellt och internationellt."

Pris: Topp20 - IDEA 2021 region väst.
Idé: Envue Technologies
Team:
Ellen Andréasson - Business Developer
David Albinsson - Tech Developer
Joachim Fritzsche - Co-founder & Board Member
Christoph Langhammer - Co-founder & Chairperson
Barbora Spackova - Co-founder

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 15 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Sandra Lunman

Sandra Lunman

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Väst 0761015992
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd

Relaterat innehåll